Meghan Markle és Harry herceg fia is megkapta a saját virágát

2019. május 26.
Az újszülött hercegi gyermekekről virágot neveztek el, negyedikként a királyi családban. Meghan Markle és Harry herceg fiáról, Archie Harrisonról egy gendersemleges krizantém kapta a nevét.

A Királyi Kertészeti Szövetség tisztelete jeléül egy sárga krizantémfajtát nevezett el Archie Harrisonnak, a május 6-án született hercegi bébi után, akinek teljes neve a nyilvánosságra hozott születési anyakönyvi kivonat szerint Archie Harrison Mountbatten-Windsor. A virágot a londoni Chelsei Királyi Kórházban tartott hagyományos virágfesztiválon mutatták be. A sárga színű krizantémot már születése előtt kiválasztották a legújabb hercegi csemetének.

 


Mivel születésééig nem lehetett tudni, milyen nemű lesz a kisbaba, ezért választottak nemsemleges árnyalatot. “Tavaly október óta, mióta Sussex hercegnője bejelentette várandósságát, gondoztuk a növényeket, hogy az örömteli pillanatban kifejezhessük az új,
Chryasnthemum ‘Archie Harrison’ nevű virággal tiszteletünket és gratulációnkat a hercegi párnak a gyermekhez és a névválasztáshoz” – mondta el Martyn Flint, a virág nevelője.

Archie nem az egyetlen a családban, akiről virágot neveztek el. Vilmos herceg és Katalin hercegnő harmadik gyermekéről. Lajos hercegről egy lila színű olasz iszalag fajta kapta a nevét, míg Diana hercegnőről egy rózsaszín klematisz, Erzsébet királynőről pedig egy rószaszín rózsafajtát neveztek el.

Meghan Markle és Harry a születése után pár nappal mutatta meg a világnak újszülött gyermekét, majd május 8-án jelentették be fiúk nevét. A büszke szülők elmondták, hogy nincs különösebb mögöttes tartalma a névválasztásnak, csupán nagyon tetszett nekik az Archie név.

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images, Profimédia/Red Dot