Naomi Campbell napokig bírja evés nélkül

2019. július 03.
Állítása szerint nem éhezteti magát, ám napokig bírja evés nélkül Naomi Campbell, aki új, ám közel sem egészséges szintre emelte a böjtölést.

A rövid, félnapos böjtöknek nagy divatja van manapság. Ebben a diétában 12-14 órát töltenek evés nélkül. Naomi Campbell ezt emelte magasabb szintre, állítása szerint napokig bírja anélkül, hogy szilárd ételt venne magához.

A 49 éves szupermodell azt mondja, aszerint dönti el, mit és mennyit eszik egy nap, hogy milyen kedve van, hogy érzi magát. “Eszem, ha kedvem van. Nem éheztetem magam. Ha nincs kedvem enni egy napig, akkor nem eszem, csak vizet és gyömölcslevet iszom. Attól függ, hogy érzem magam” – magyarázta szokatlan és közel sem egészséges étkezési szokásairól Naomi Campbell.


Főleg a kánikulanapokon érzi úgy, hogy egyszerűen nincs kedve enni. “A hőségben egyszerűen nincs étvágyam, csak folyadékot kívánok. Túl meleg van. Sosem tervezem meg, ez mennyi ideig lesz így, lehet, hogy csak egy napig, de lehet, hogy tovább nem bírok enni” – mondta el Naomi Campbell. Évente háromszor szigorú tisztítókúrát is tart a szupermodell, ilyenkor semmit sem eszik, csupán háromféle folyadékot fogyaszt: citromos limonádét cayenne borssal és juharsziruppal, sós vizet és hashajtó teát. “A leghosszabb idő, ameddig ezt csináltam, 18 nap volt” – mondta a szupermodell, ám jobb, ha ezt senki sem csinálja utána. A dietetikusok egyöntetű véleménye szerint a fogyás helyett inkább csak ártunk magunknak és az egészségünknek egy ilyen böjttel.

Fotó: Getty Images