Helen Mirren konyhai ollóval vágja a haját

2019. július 17.
Helen Mirren nem fél a saját kezébe venni a frizurája sorsát, ha úgy adódik. Rendszeresen igazítja ki a haját konyhai ollóval, ha úgy találja, hogy ráfér egy kis vágás.

Nem mindig bírja kivárni, míg eljut a fodrászhoz, így konyhai ollóval igazítja ki a frizuráját Helen Mirren. “Gyakran előfordul, hogy magamnak vágok hajat” – mondja a 73 éves színésznő. Ám ugyanakkor azt is bevallotta, hogy néha végül muszáj professzionális segítséget kérnie, hogy rendbehozza a végeredményt.


“Brilliáns fodrászom van, Stefan, és neki is elárulom, hogy én követtem el a frizurámon, amit neki kell kijavítani, a saját konyhámban, a konyhai ollóval” – tette hozzá a People magazinnak Helen Mirren. Az Oscar-díjas színésznő már régóta a rövid hajat részesíti előnyben, többek között ez is szerepet játszik abban, hogy muszáj néha saját magának kézbe vennie a frizurájával kapcsolatos teendőket. “Egyszerűen képtelen vagyok hat hetente fodrászhoz járni, amennyit minimum kellene a rövid hajammal. Körülbelül évente egyszer veszem rá magam. A köztes időben előveszem a fiókból az ollót, és igazítok itt-ott a hajamon. Előfordult már olyan is, hogy egy vörös szőnyeges esemény reggelén vágtam le a hajamat” – mesélte Helen Mirren.

Nem meglepő, hogy a színésznő hozzáállása a szépséghez sem a szokványos. “Problémám van azzal a szóval, hogy szép. Gyakran csak hatalmas energiák árán tudom szépnek érezni magam, így valami új szóra lenne szükség a szépség helyett, ami kevésbé nyomasztó. A “létező” jó szó lenne szerintem” – magyarázta Mirren. Megosztotta a legjobb tippjét is a létezéshez. “Nem szabad túlságosan magunkra fókuszálni. Legyünk kíváncsiak és érdeklődők a többi ember iránt, és ne gondoljunk magunkról túl sokat. Figyeljünk másokra, ez az, ami ha úgy tetszik, az igazi szépség” – mondta Helen Mirren.

Fotó: Getty Images