Lashana Lynch személyében egy fekete nő lesz az új James Bond

2019. július 20.
Történelmi változások jönnek a James Bond-szériában. Daniel Craiget egy fekete nő, Lashana Lynch váltja a titkosügynök szerepében a széria következő részében.

Az MI:6 világában komoly változások várhatók. A Bond 25-tel egy teljesen új 007-es ügynököt ismerhet meg a világ. A Marvel kapitányból ismert Lashana Lynch váltja ugyanis James Bond szerepében Daniel Craiget. Ugyanazzal a kódnévvel veszi át a karaktert, melynek története szerint James Bond a nyugdíjazásából tér majd vissza, hogy megküzdjön egy új ellenséggel. “Egy sarkalatos jelenettel indul majd a film, amikor M azt mondja, jöjjön 007, és besétál Lashana, a gyönyörű, fekete nő. Valószínűleg mindenki eldobja a popcornját” – mondta egy filmhez közel álló forrás a Popsugarnak.

A Bond 25 forgatókönyvét már többször átdolgozták azóta, hogy az először szóba került a film elkészítése. Jelenleg a Fleabag és a Killing Eve forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge dolgozik rajta, aki sziporkázó ötletességet, pimaszságot és feminizmust hozott a franchise-ba. Ez mutatkozik meg a legújabb szereplőválasztásban is. Lashana Lynch természetesen nem egy női James Bond lesz, hanem egy új karakter ugyanazzal a munkával. “Bond továbbra is Bond, ám most jött helyette 007” – mondta a filmes forrás.

Lashana Lynch megjelenesével egy új időszámítás kezdődik a 007-es filmeknél, ám az egyelőre rejtély, hogy James Bond megjelenik-e bármilyen formában a jövőbeni mozikban, akár új feladatokkal vagy mint a női titkosügynök főnöke. Vagy, ahogy más szuperhősfilmeknél is láttuk, teljesen újrakezdik a sorozatot?

Fotó: Getty Images