Eva Longoria jobb hellyé akarja tenni a világot

2019. július 31.
A jótékonyság és az emberek segítése régi szenvedélye Eva Longoriának, ám fia születésével még erősebb lett benne a késztetés, hogy minél többet tegyen azért, hogy a világ egy jobb hely legyen. Most kitüntetést is kapott humanitárius munkájáért.

Egy évvel ezelőtt született meg Eva Longoria első gyermeke, Santiago, és a színésznő azt mondja, az anyává válás még erősebbé tette benne a jótékonykodásra való hajlamot. “A legmeglepőbb dolog számomra az anyaságban eddig, hogy milyen intenzíven ösztönöz a jótékonykodásra és mások segítésére. Szeretnék egy jobb világot hagyni a fiamra” – magyarázta Eva Longoria.

Eva az élénk színektől egyenesen kivirul
“Nagyon számít, hogy Santinak ne csak beszéljek arról, hogyan helyes cselekedni, hanem példát is mutassak. Igazán szerencsés vagyok, hogy csodálatos családom van, aminek minden tagja példaként szolgál számára. Remélem, felnőttként a nyomdokainkba lép” – tette hozzá a színésznő.

Santiago múlt hónapban ünnepelte első születésnapját, és Eva Longoria sosem hitte volna, hogy ilyen gyorsan elrepülhet egy év. “Iszonyatosan gyorsan eltelt. Főleg, mióta a Dórán dolgoztam, és már az is mindjárt a mozikban lesz” – említette meg a színésznő legutóbbi munkáját, mely a Dóra, a felfedező című rajzfilm alapján készült élőszereplős mozi, és a Dóra és az elveszett Aranyváros címet kapta. “Annyira szürreális. A napok hosszúak, ám az évek nagyon gyorsan mennek” – tette hozzá.

Eva Longoriát ki is tüntették humanitárius erőfeszítéseiért a DesignCare-gálán. “Nagyon izgatott vagyok, amiért ekkora megtiszteltetés ér. Nem szeretem a jótékonykodásért adott díjakat, mert nem ezért teszi az ember, úgyhogy egy kissé félek és ideges vagyok. Az egyetlen dolog, amiért igent mondtam, mert így nagyobb figyelmet irányíthatok a HollyRod Alapítványra” – mondta el a kitüntetéssel kapcsolatos gondolatait Longoria. A nonprofit szervezet az autizmussal és Parkinson-kórral élőknek segít, illetve a betegségben szenvedők családjainak.

“Bárki segíthet a másik embernek. Csak körül kell nézni az utcán, és máris találunk valakit, akinek szüksége lehet ránk. A szomszédunknak, a közösségünknek, az iskolának, rengeteg helyen van szükség az emberre. Nem csak alapítványokkal lehet tenni másokért. Fontos, hogy a figyelmet oda irányítsuk, azokra a témákra és emberekre, ahol szükség van rá” – mondta Eva Longoria. 

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images