5 tény Billie Eilish-ről, amiért csak még jobban szeretjük

2019. október 18.
Ugyan még csak tinédzser, ám máris szenzáció Billie Eilish, mióta álomszerűen debütált első albumával. Miért szeretjük az énekesnőt és mitől különleges? Elárulunk öt olyan dolgot róla, ami miatt az is kedvet kap a számaihoz, akinek a pop nem az asztala.

A 17 éves alt-pop énekesnő Lorde-hoz és Lana Del Rey-hez hasonló stílust képvisel, ám rögtön öt olyan tényt is mutatunk Billie Eilish-ről, amitől mégis különlegesebb kolléganőinél.

1. Első albumával 21. századi zenetörténelmet írt.
Ariana Grande tudott csak hozzá hasonló remek számokat produkálni friss albumával a slágerlistákon, ám Billie Eilish az egyetlen olyan művész, aki már a 21. században született, és a Billboard 200-as listáján első helyen szerepelt.


2. A nagy testvére szemmel tartja.
Billie Eilish 21 éves bátyja, Finneas mindenben támogatja az énekesnőt a stúdióban és a színpadon is. A több hangszeren is játszó nagy testvér a dalok megírásában és a zeneszerzésben is segített kishúgának, melyeken a Los Angeles-i szülői házban dolgoztak együtt.

3. Több híres rajongóval is büszkélkedhet.
Shawn Mendestől Julia Robertsen át a Foo Fighters tag, Dave Grohlig számos híres rajongót tudhat maga mellett. Utóbbi egyenesen a legendás Kurt Cobainhez hasonlította Billie Eilish-t. “Ahogy kapcsolatot teremt a közönségével, pont olyan, mint ami a Nirvana koncertjein történt 1991-ben” – mondta Dave Grohl a fiatal énekesnőről.

4. Sosem használna drogokat és nyugtatókat.
A Xanny című számában Billie Eilish határozottan nemet mond a drogokra. “ Sohasem használtam drogokat, sosem voltam belőve. Egyszerűen nem érdekel” – nyilatkozta korábban a The Guardiannek is.

5. Neki is van függősége: az Office.
Az énekesnő rajong az NBC csatornán 2005 és 2013 között sugárzott komédiáért, az Office-ért. A My Strange Addiction című dalának szövegéhez például a sorozat hetedik évadának egyik párbeszédét is felhasználta.

Fotó: Getty Images

Exkluzív interjúnkat a fiatal énekesnővel keresd a novemberi Marie Claire-ben!