Diane Kruger és az anyaság: nem vagyok tökéletes, de próbálkozom

2019. november 14.
Egy éves lesz Diane Kruger kislánya, és a színésznő, aki korábban nyíltan vallott arról is, hogy nem tudja, szeretne-e egyáltalán gyermeket, pont ilyen őszintén beszél az anyaságot érintő kérdésekről is.

2018 novemberében született Diane Kruger kislánya. Bár a színésznő korábban úgy nyilatkozott, hogy nem biztos benne, szeretne-e valaha gyermeket, úgy tűnik, csak a megfelelő partnerre várt, aki Norman Reedus színész személyében érkezett meg az életébe. Gyermeke születése óta Diane Kruger nyíltan vall az anyasággal járó örömökről és nehézségekről, ezért össze is gyűjtöttük decemberi címlapsztárunk 9 legbölcsebb, szülőséggel kapcsolatos gondolatát.

Szülés negyven felett
“Hosszú ideig nem éreztem késztetést arra, hogy gyermeket szüljek. A magam útját jártam. Remekül megvoltam így is. Röviden, egyáltalán nem éreztem késznek magam a szülővé válásra. Az élet azonban bölcs, és a lehető legjobbkor érkezett meg a kislányom. Meglepetés volt, a lehető legcsodálatosabb.”


Ünnepek egy kisgyerekkel
“Minden teljesen kaotikus a házban, nem hiszem, hogy lehetne ennél rosszabb. Ugyanakkor örömteli minden pillanat, és rengeteg dologért hálásak lehetünk. Csodálatos év volt. Fantasztikus, hogy megvan a saját kis családom, együtt vagyunk, de biztos, hogy rendeljük az ételt, mert nem hiszem, hogy a kisbaba mellett meg tudom főzni a karácsonyi menüt” – vázolta terveit az ünnepekre Diane Kruger.

Változó prioritások
“Végig dolgoztam a terhességem alatt, és amikor végre befejeztem, derűsnek éreztem magam. Nem volt bennem semmilyen hiányérzet, sürgetés, hogy elszalasztok valamilyen szerepet a terhességem miatt. Ma már csak a lányom számít. Nem számít, ha nem alszom 24 órán át. Amíg ő jól van, az sem érdekel, ha az egész házat magunkkal kell vinni, mikor elutazunk. Jó döntés volt, hogy a születése után fél évre szabadságra mentem, hogy élvezhessem a kezdeti hónapokat.”

Együtt nevelni a gyermeket
“A párom rendkívül nyugodt. Sokat tanít nekem, hiszen ő már egyszer végigcsinálta ezt. Azt hiszem, kifejezetten előnyös, hogy olyan ember a szülőtársam, akinek a miénk már a második gyermeke” – mondta a színésznő élettársáról, Norman Reedusról, akinek már van egy 19 éves fia korábbi kapcsolatából.


Féltestvérek
“Igazán remek srác! 19 éves, ami hatalmas korkülönbség, így ő már teljesen a védelmező nagytestvér szerepét vette fel a lányunkkal” – mondta Diane Kruger férje idősebb gyermekéről.

Egyensúlyozás a munka és magánélet között
“Nagyon sokáig vártam, mire kisbabám született, és úgy érzem, teljesen fel voltam rá készülve. Sikeres karrierem volt addigra, 15 éves korom óta dolgoztam, és most éreztem úgy, hogy ideje megállni és megszagolni a rózsákat. Nagyon jó volt itthon lenni a kislányommal, és jó visszatérni a munkába, de nem hiányzott egyetlen pillanatig sem. Élveztem, hogy otthon lehetek. Ez egyáltalán nem volt pihenés, sőt, a munka tűnik inkább vakációnak a gyereknevelés mellett. De minden nap más, és az első évben annyi minden változott. Egyszerűen nem akartam kimaradni belőle.”

Megvédeni a lánya privát szféráját
“Ez elsősorban a biztonságról szól. A The Walking Dead birodalom körbevesz minket, hatalmas és intenzív rajongótábora van a sorozatnak. Volt is pár összezördülésünk a szülés előtt, mivel nekem a biztonság a legfontosabb. Másodrészt pedig a kislányom egy ártatlan, picike, sérülékeny bébi, és egyszerűen nem értem, miért nincsenek jobb törvények Amerikában a gyermekek személyiségi jogainak védelmére” – magyarázta meg Diane Kruger, miért nem árulta el még a gyermeke nevét sem, és miért nem láthatunk képeket a kislányáról.

Utazás és munka gyerek nélkül
“Többet aludtam az elmúlt két napban, mint az ezt megelőző fél évben összesen. Isteni volt! Rengeteg tervezést igényelt, a párom van otthon a babával, de hála Istennek van egy talpraesett, megbízható dadusunk is. És csak két éjszakát vagyok távol. Ami egyszerűen fantasztikus!”

Környezetbarát szülőség
“Nem mindig könnyű a környezetvédelmet szem előtt tartani a gyereknevelésben. Vegyük például a pelenkát, amiből próbálok bambusz változatot használni. A legjobbra törekszem, de nem vagyok tökéletes. Próbálkozom. Például üveg tárolóedényeket használok a bébiételnek, nem műanyagot, és kerülöm a műanyag palackokat. Kis dolgok, de hiszem, hogy számítanak.”

Fotó: Getty Imagse