Mariah Carey karácsonyi dala 25 év után végre első lett a Billboard-listán

2019. december 19.
Huszonöt év kellett hozzá, de Mariah Carey karácsonyi kívánsága végre valósággá vált. Az énekesnő ikonikus karácsonyi dala, az All I Want For Christmas Is You most először lett első a Billboard 100-as listáján.

Mivel a karácsony egyik legendás daláról van szó, eddig meg sem fordult a fejünkben, hogy még soha nem állt a legnagyobb slágerlista, az amerikai Billboard top 100-as listájának élén. Pedig az 1994-ben született All I Want For Christmas Is You még sosem ért el ekkora sikert. Mariah Carey legutóbb 2008-ban jutott ilyen magasra a Touch My Body című slágerével.


A karácsonyi dal eredetileg Mariah Carey 24 éves korában, az énekesnő Merry Christmas című albumán jelent meg. A klasszikussá vált sláger mostani szárnyalása a karácsonyi dalok becsületét is visszaadta, ugyanis az 1958-59-es szezonban megjelent The Chipmunk Song óta nem volt olyan karácsonyi dal, amely első helyet ért volna el a Billboardon.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY



Mariah Carey-nek ez a tizenkilencedik első helye az amerikai slágerlistán, így már csak eggyel marad el a The Beatles rekordjától.

Az All I Want For Christmas Is You aktuális feltámadásában valószínűleg nagy szerepet játszik, hogy Mariah Carey-ről nemrégiben debütált egy mini dokumentumfilm, a Mariah Carey maga a karácsony: az All I Want For Christmas Is You története (Mariah Carey Is Christmas: The Story of “All I Want For Christmas Is You”).

Forrás: Popsugar
Fotó: Getty Images