A legjobb albumok hideg hétvégékre

2019. január 04. |

Ha szeretnék a hétvégén bekuckózni, és zeneszóval elárasztani a lakást, válasszunk már-már klasszikusnak számító friss albumokat.

Mariah Carey kétség nem fér hozzá, hogy már klasszikusnak számít. Caution című, tizenötödik albuma a kritikusok egybehangzó véleménye szerint is új szintet jelent az énekesnő pályafutásában és a popzene világában egyaránt.

Andrea Bocelli olasz tenor új albuma nemes egyszerűséggel a Sí (igen) címet kapta. Több világsztár között Ed Sheerannal is énekel egy duettet, Amo Soltanto Te címmel.

Két igazi klasszis, Diana Krall és Tony Benett tiszteleg a világhírű zeneszerző Gershwin életműve előtt. A Love Is Here To Stay című albumon 14 Gershwin kompozíció hangzik el. Többségében az ismertebbek közül szemezgettek, ezek közé sorolom például a „’S Wonderful”-t, az „I Got Rhythm”-öt, vagy a címadó „Love Is Here To Stay”-t, de olyan, tán kevésbé ismert, ritkábban „elővett” darabok is helyet kaptak, mint a „My One and Only”.

Aki látta a Queen zenekarról és frontemberéről, Freddie Mercury-ról készült filmet azért fogja szeretni, aki pedig szimplán Queen rajongó, az pedig egyenesen imádni fogja. Megjelent a Bohém rapszódia mű mozifilm zenéje egy albumon, amely azért is különleges, mert az újrakevert változatok mellett eddig soha ki nem adott felvételek is szerepelnek rajta.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten