A legjobb albumok hideg hétvégékre

2019. január 04.
Ha szeretnék a hétvégén bekuckózni, és zeneszóval elárasztani a lakást, válasszunk már-már klasszikusnak számító friss albumokat.

Mariah Carey kétség nem fér hozzá, hogy már klasszikusnak számít. Caution című, tizenötödik albuma a kritikusok egybehangzó véleménye szerint is új szintet jelent az énekesnő pályafutásában és a popzene világában egyaránt.

Andrea Bocelli olasz tenor új albuma nemes egyszerűséggel a Sí (igen) címet kapta. Több világsztár között Ed Sheerannal is énekel egy duettet, Amo Soltanto Te címmel.

Két igazi klasszis, Diana Krall és Tony Benett tiszteleg a világhírű zeneszerző Gershwin életműve előtt. A Love Is Here To Stay című albumon 14 Gershwin kompozíció hangzik el. Többségében az ismertebbek közül szemezgettek, ezek közé sorolom például a „’S Wonderful”-t, az „I Got Rhythm”-öt, vagy a címadó „Love Is Here To Stay”-t, de olyan, tán kevésbé ismert, ritkábban „elővett” darabok is helyet kaptak, mint a „My One and Only”.

Aki látta a Queen zenekarról és frontemberéről, Freddie Mercury-ról készült filmet azért fogja szeretni, aki pedig szimplán Queen rajongó, az pedig egyenesen imádni fogja. Megjelent a Bohém rapszódia mű mozifilm zenéje egy albumon, amely azért is különleges, mert az újrakevert változatok mellett eddig soha ki nem adott felvételek is szerepelnek rajta.