Laura Dern a Házassági történet óta jobban hisz a szerelemben

2020. február 08.
Laura Dern tarol a legjobb női mellékszereplő kategóriában az idei díjátadó-szezonban a Házassági történet című filmben nyújtott alakításáért. Bár az alkotás egy válás történetét mutatja be, ami általában szomorú dolog, a színésznő számára mégis teljesen más mondanivalóval bír a film.

A Noah Baumbach által írt és rendezett Házassági történet rengeteg pozitív kritikát kapott a házasság és válás roppant valósághű ábrázolásáért. Míg a legtöbb ember kedvét a film inkább elveszi attól, hogy valaha is végig menjen a házasság és válás rögös útján, Laura Dern számára – aki válóperes ügyvédet alakít a történetben – teljesen más mondanivalóval bír.


“A filmben hihetetlen szerelmi történet rajzolódik ki, így jobban hiszek a szerelemben, mióta ezt a mozit leforgattuk, mint valaha. Mivel a szeretet sosem múlik el. És a film olyan gesztussal zárul, mely a szereteten és a törődésen nyugszik” – mondta Laura Dern. “A harcon, szívfájdalmon és megosztó tetteken túl, ha valakit szeretsz egyszer, azt örökké szereted. Még akkor is, ha a kapcsolat megváltozik” – folytatta a színésznő, aki úgy érzi, ez az év nagyon különlegesen alakult. Szerepelt ugyanis a Kisasszonyok című filmben is, melyet Greta Gerwig rendezett, aki történetesen Noah Baumbach, a Házassági történet rendezőjének párja.

“Mindketten elképesztőek. És fantasztikus, hogy mindkettejüket jelölték a legjobb film díjára az Oscaron. Véleményem szerint tökéletes filmeket forgattak” – mondta Laura Dern. “Mindketten megadták nekem az egyenlő félként való együttműködés tapasztalatát, azon túl, hogy fantasztikus karaktereket játszhattam filmjeikben. Ahogy Greta mondta, Noah filmjében családokat szakítasz szét, az én filmemben pedig te vagy, aki összehozod a családot. Ezért volt igazán különleges” – tette hozzá az 52 éves színésznő.

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images