Greta Gerwig már tudja, miről forgat legközebb

2020. január 07.
Barbie története és egy sztepptáncos musical is szerepel a Kisasszonyok rendezőjének jövőbeli tervei között.

Az Oscar-jelölt író és rendező a Variety podcastjában árulta el, hogy jelenleg egy musicalen dolgozik, ám részleteket sajnos még nem árult el. “Úgy érzem, hogy a világból hiányzik a sztepptánc” – mondta sejtelmesen Greta Gerwig. “Az a kedvencem” – tette hozzá a Kisasszonyok rendezője.

A Luisa May Alcott regényéből készült Kisasszonyok-adaptáció Greta Gerwig legfrissebb filmje. A friss Golden Globe-díjas Laura Dern, Florence Pugh, Saorise Ronan, Meryl Streep és Timothée Chalamet szereplésével készült mozi remek kritikákat kapott és a közönség is jól fogadta. Már a premier utáni első öt napban teljesítette az elvárásokat és 29 millió dollárt hozott, bár a két Golden Globe-jelölését nem sikerült díjra váltania.


Greta Gerwig 2017-es filmje, a Lady Bird, melyben szintén a 25 éves Ronan és a 24 éves Chalamet szerepelt, ugyancsak sikeres volt: két Oscar- és két Golden Globe-jelölést kapott.

Mielőtt azonban belevágna a sztepptáncos musicalbe, Greta Gerwig a New York Theater Workshop által feldolgozott Három nővér című Csehov darabban játszik, emellett egy élőszereplős filmet forgat az ikonikus Barbie babáról párjával, a Házassági történet rendezőjével Noah Baumbach-hal – Margot Robbie főszereplésével.

“Mikor találkoztunk, nagyon izgalmas ötlete volt, és nyitott volt a mi ötleteinkre” – mondta Margot Robbie-ról Gerwig. “Többet egyelőre nem mondhatok, még nagyon az elején vagyunk, de nagyon izgalmasak a fejlemények” – tette hozzá a rendező, aki azt is elárulta, hogy ha férfi lenne, biztosan tetszene neki Robbie. “De kinek nem?!” – mondta Gerwig. 


Forrás: People
Fotó: Getty Images