Fenntartható jövő évet fogadnak a magyar hírességek

2020. december 19.
A vírushelyzet okozta kényszerű bezárkózás most megteremti a lehetőségét, hogy terveket szőjünk, hogyan lesz boldogabb az újév. Tegyünk mindannyian így, kéri a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! kampányában. Fogadjuk meg, hogy a következő évben kicsit mi is jobbak leszünk, jobban odafigyelünk másokra, magunkra és a természetre. A felhíváshoz eddig több mint 14 ezren csatlakoztak, számos ismert ember is.

Ónodi Eszter vállalása: „Szívesen csatlakozom Budapesten működő közösségi kerthez, és az eddigi bevásárlóközpontos, hipermarketes bevásárlások helyett megpróbálok a helyi kereskedőktől és termelőktől vásárolni” – ígérte a színésznő a héten megjelent kisfilmben.

„Azért támogatom ezt a petíciót, mert borzasztóan fontosnak tartom, hogy minél tudatosabban, minél több ember tegyen a környezetért – mondta Berg Judit írónő. – Az lesz az én környezetvédelmi vállalásom, hogy otthon lesz egy komposztálóm, és oda fogom gyűjteni az összes zöldhulladékot, hogy ne szaporítsam a kommunális hulladékot.”

„Az Életigenlő petíció, a Bólints rá! kampány, a Kistehén rajzfilmek, az Életigenlők kisfilmek, az online beszélgetések javaslatai mind-mind hasznosíthatók a saját életünkben. Ha minél többen rábólintunk, akkor garantáltan megváltozik mindannyiunk élete, és egyéni vállalásokkal mi magunk is tehetünk. Gondolkodjunk el néhány percre, és tegyük meg mi is saját ígéretünket, akár csak egy apró vállalás formájában, egy boldogabb, fenntarthatóbb új évért: másokért, magunkért és a természetért” – tette hozzá Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke.

Olvass tovább!