Az 5 legmeglepőbb dolog, amit Priyanka Chopra bevallott az új könyvében

2021. április 25.
Nemrég jelent meg Priyanka Chopra Jonas életrajzi könyve Unfinished (Befejezetlen) címmel, ami meglepően érdekes, vicces és szórakoztató. Tele van humoros anekdotákkal, szívszorító történetekkel és rengeteg új információval a színésznőről és karrierjéről. Mutatjuk az 5 legérdekesebbeket.

Oprah Winfrey-nek azt mondta az Unfinished című életrajzi könyve megjelenése után Priyanka Chopra, hogy az segítette őt hozzá ahhoz, hogy megírja minden idők leggyorsabban eladott memoárját, hogy elengedte minden bizonytalanságát és félelmét. A színésznő kötete ugyanis megdöntött minden rekordot az Amazonon, még soha nem adtak el annyit egyetlen életrajzi könyvből sem 12 óra alatt, mint Chopráéból. Az alábbi öt izgalmas, vicces vagy éppen szívszorító történetnek is nagy szerepe van abban, hogy ennyire szerették az amerikai olvasók a színésznő könyvét.

priyanka-chopra-oneletrajz-konyv-vallomas

1. Szülei 7 évesen internátusba küldték

Priyanka Chopra szülei, Ashok és Madhu Chopra a La Martiniere Leányintézetbe küldték tanulni gyermeküket, mert az édesapa úgy vélte, hogy fegyelmet kell tanulnia. A 7 éves Priyanka úgy érezte, hogy elhagyták, amikor hosszú időre az iskolába került, és nagyon nehezen birkózott meg az új élethelyzettel.

priyanka-chopra-oneletrajz-konyv-vallomas

Minden alkalom, amikor édesanyja meglátogatta, külön trauma volt számára, és rengeteget sírt utána. Emiatt a szülei nem is látogatták, mert úgy vélték, csak még bonyolultabbá teszik Priyanka Chopra számára a helyzetet. Hat hónappal édesanyja utolsó látogatása után már nem tette fel többé a kérdést, hogy miért küldték az iskolába, és elkezdett beletörődni. Ugyanakkor azt is kiemelte könyvében, hogy itt tanulta meg azt a függetlenséget és önállóságot, ami egész életében elkísérte.

2. Kivezették a Modern Művészetek Múzeumából, mert megérintett egy Van Gogh-festményt

Amikor New Yorkba költözött rokonaihoz, a színésznő ellátogatott a híres Modern Művészetek Múzeumába (MoMA). Priyanka Chopra felidézte, mennyire lenyűgözték Van Gogh festményei, a színek örvénye és textúrája. Olyannyira, hogy önkéntelenül előrenyúlt, és megérintette a Csillagos éj című festményt. A közeli biztonsági őr sem volt rest, kivezette Choprát és családját a múzeumból, az unokatestvére legnagyobb szégyenére. „Teljesen megrémültem, hogy én voltam az oka annak, hogy kidobtak minket a múzeumból. Legbelül valahol azonban mindennek ellenére titokban hatalmas lelkesedést éreztem” – mondta Priyanka Chopra.

3. Légügyi mérnöknek akart tanulni Ausztráliában

Még azelőtt, hogy a szépségverseny örökre megváltoztatta volna az életét, Priyanka Chopra légügyi mérnök szeretett volna lenni. „Mindig lenyűgözött a fizika és a modern technológia” – mondta a színésznő. A repülőgépek még akkor kezdték érdekelni, amikor először szállt fel a felhők fölé. Tinédzserként még Melbourne-ben képzelte el a tanulmányait és a karrierépítést, itt szeretett volna főiskolára járni, hogy mérnök legyen. Még a jelentkezését is beadta, csupán egy igazolványképre volt szüksége, ám amikor a fényképészhez ment, a hivatalos fotón kívül egy egész sorozatot készített róla a fotós, amivel a bátyja és édesanyja benevezte a Miss India World szépségversenyre a tudta nélkül, a többi innentől pedig történelem.

4. A jellegzetes namaste kéztartását egy ruhabalesetnek köszönheti

Ha megnézzük a 2000-ben, a Miss World világversenyen készült fotóit, láthatjuk, hogy Priyanka Chopra a jellegzetes indiai namaste pózban tartja kezeit. Ezt a vörös szőnyegen is sokszor láthatjuk tőle azóta, pedig először azért jelent meg így a közönség előtt, hogy a pánt nélküli ruháját a helyén tartsa, és megelőzze a lecsúszását.

priyanka-chopra-oneletrajz-konyv-vallomas

5. Élete legnagyobb hibájának tartja, hogy bőrfehérítő krémet reklámozott

Az indiai kultúrában a világos színű bőrt tekintik gyönyörűnek, és nagyon népszerűek a különböző bőrfehérítő készítmények. Priyanka Choprát sem kerülte el, hogy karrierje elején ilyen krémeket reklámozzon, ám ezt tartja az egyetlen dolognak, amit utólag már nagyon megbánt. 

Fiatalabb korában, különösen mikor Amerikába költözött, Choprát is gyakran bántották, csúnyának titulálták sötétebb bőre miatt. Ám ez nem mentség a karrierjében elkövetett ballépésre, ő sem mentegetőzik, ám amikor csak lehet, kifejezi megbánását, és hangsúlyozza, hogy mennyire romboló és veszélyes ilyen üzenetet közvetíteni. 

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Címlapsztárunkkal, Priyanka Choprával készült interjúnkat megtalálod a Marie Claire 2021/03-as lapszámában.