Így él a Vészhelyzet egykori Kovac doktora, Goran Višnjić

2022. március 20.
A horvát származású színész 10 éven át játszotta dr. Luka Kovac szerepét a kórházsorozatban, miután a Doug Rosst alakító George Clooney távozott a szereplőgárdából.

A Vészhelyzetben szerzett ismertség után Goran Višnjić több filmben és sorozatban is játszott, mégis mindenki orvosként, egész pontosan Luka Kovac doktorként emlékszik rá. Kíváncsi vagy, mi lett vele azóta?

Goran Visnjic a Vészhelyzet egykori Kovac dokija

Az idő vele is elszaladt, idén szeptemberben már 50. születésnapját ünnepli a színész, aki 23 éve él házasságban Eva Višnjić szobrászművésszel. Három gyermeket nevelnek, Tin, Vivien és Vigo teszi teljessé a család boldogságát. A színésznek van egy futó kapcsolatból született, Lana nevű kislánya is, akinek Mirela Rupic jelmeztervező az édesanyja.

Goran Visnjic a Vészhelyzet egykori Kovac dokija

Bár úgy tűnt, hogy Los Angelesben találták meg a számításaikat, 2019-ben úgy döntöttek, hogy felhagynak a hírességek életével, és Nagy-Britanniába, egész pontosan Cornwallba költöznek, hogy közelebb legyenek a Horvátországban élő idősebb családtagokhoz. Van egy hangulatos házuk a horvátországi Hvar szigetén, ahol nyaranta gyakran megfordulnak.

Élet a Vészhelyzet után

A rendkívül sikeres kórházsorozatban 10 évadon át játszott, összesen 185 epizódban került képernyőre. Luka Kovac megformálója aztán több mozifilmben és sorozatban is szerepet kapott: láthattuk a Netflix Időutazók című sorozatában, majd megkapta a General című háborús sorozat főszerepét. Ezeken túl egy vámpíros szappanoperában és a Severed Silence című horrorfilmben is játszott. 

Pár hete így emlékezett vissza a kórházsorozat forgatására: „Istenem, milyen csodás élményben volt akkor részem! Örökké hálás leszek azoknak a fantasztikus embereknek, akik az első pillanattól fogva maguk közé fogadtak és mindent megtettek azért, hogy otthon érezzem magam. Minden áldott nap hálát érzek azért, hogy részem volt benne!” – írta nosztalgikus hangulatban, néhány Vészhelyzet-beli kollégáját pedig név szerint is kiemelte. Szívmelengető sorait a Vészhelyzet Benton dokijának, Carter doktorának, Carol nővérének és Abby Lockhartjának dedikálta.

Goran Visnjic a Vészhelyzet egykori Kovac dokija

Kép: Instagram – @goran_visnjic

Cornwalli otthonában a család visszavonultan él, Amerikába csak a színész kel útra, ha oda szólítja a munka. Nem szívesen ad interjút, az Instagramon viszont rendszeresen beszámol követőinek arról, hogy merre jár és hogy érzi magát. Néhány héttel ezelőtt elmesélte, hogy vészelte át a Covid-fertőzést: „Először csak szimpla megfázásnak tűnt, pár nap pihenés után sokkal jobban lettem. De a fáradtság… az majdnem plusz két hétig velem maradt. Sétálni és kocogni már újra tudok, de az edzés még nem megy” – avatta be a rajongóit, és arra biztatta őket, hogy továbbra is vigyázzanak magukra, egymásra.

Tudtad, hogy 1998-ban, amikor csatlakozott a Vészhelyzet orvoscsapatához, Madonna The Power of Goodbye című videóklipjében is szerepelt?

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?