Két tragikus sorsú színész szülinapja lenne ma

2022. május 11.
Két színész, akik ma ünnepelnék a születésnapjukat, és akik tragikusan hirtelen és fiatalon hunytak el.

Ez a két színész ma ünnepelné a születésnapját, ha nem hagytak volna itt bennünket tragikusan fiatalon!

Natasha Richardson

Natasha Richardson

1963. május 11-én született, és már kicsi korában komoly leckéket kapott az élettől: mindössze 4 éves volt, amikor szülei elváltak, kiskamaszként pedig azzal a ténnyel szembesült, hogy édesapja biszexuális és meglehetősen csapongó életet él. Az édesanya, aki Natashát és testvérét nevelte, komoly alkoholgondokkal küzdött, ami hatalmas lelki törést okozott a lánynak, aki egyre nagyobb örömét lelte a színészetben. 

Semmi kétség nem fért hozzá, hogy isteni tehetséggel született, az azóta sokszor feldolgozott Kabaré című musicalben nyújtott alakításáért a Tony-díjat is megkapta. Egyre több munkát kapott, 2009 tavaszán azonban szeretett volna kicsit kikapcsolódni, ezért Kanadába utazott síelni. Miközben egy oktató kíséretében a lesiklást gyakorolta, elesett, de úgy tűnt, nem szenvedett komolyabb sérülést. 

Natashát, aki 1994-ben kötött házasságot a színész Liam Neesonnal, a baleset után néhány órával egyre erősödő fejfájás kezdte gyötörni, 2 nappal később pedig meghalt. Bár a tragédia beállta előtt kórházba került, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A gépeket, amelyek életben tartották a 45 éves színésznőt, a családja kérésére kapcsolták le, szerveit pedig felajánlották, bízva abban, hogy sokak életét meghosszabbíthatja, ha már neki ilyen kevés jutott.

Natasha Richardson és Ralph Fiennes

Cory Monteith

Kanadában látta meg a napvilágot 1982. május 11-én, egy lakberendező és egy hivatásos katona második gyermekeként. Mindössze 7 éves volt, amikor szülei kapcsolata visszafordíthatatlanul megromlott, és a válás mellett döntöttek. Ez annyira megviselte az egyébként osztályelső Coryt, hogy egyre többször kimaradt az iskolából, és kiskamaszként inni kezdett. 12 különböző iskolába járt, egyikben sem nézték jó szemmel viharos életvitelét, ezért 16 évesen végleg felhagyott a tanulással. 

Cory Moreth

Ekkor elindult a lejtőn: az alkohol mellé drogot is fogyasztott, és egyre többször vált szükségessé, hogy rokonaitól, barátaitól lopjon, hogy fedezni tudja káros és költséges szenvedélyeit. Pár év múlva úgy tűnt, hogy sikerül talpra állni, elvonóra jelentkezett, és az elmaradt vizsgáit is letette. Mielőtt rátalált volna a színészetre, építőmunkásként és taxisként is dolgozott.

Legjelentősebb szerepét 2009-ben kapta a világhírű Glee sorozatban, amiben Finn Hudsont alakította. Dobosként egy zenekarban is játszott, és egyre szebb sikereket ért el. A halál 2013 júliusában ragadta el egy kanadai hotelszobában, a boncolás során nagy mennyiségű alkoholt és heroint találtak a szervezetében.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?