Tragikus sorsú szépségkirálynők

2022. április 06.
Amit nem látunk a csillogás mögött, az sokszor a dráma, az emberi fájdalom és azok a terhek, amelyek alatt sokan összeroppannánk.

A szépségkirálynői cím nemcsak rivaldafénnyel és csillogással jár együtt: sok esetben olyan nagy lelki terhet ró a korona viselőjére, hogy egyszerűen összeroppan alatta. Ezt a három lányt olyan sokan irigyelték, mert nem sejtették, hogy mosolyuk mögött mennyi fájdalom és félelem lakozik, ami végül a halálukhoz vezetett.  

Tragikus sorsú szépségkirálynők – Gyönyörű lányok fájdalmas végzettel

Molnár Csilla

Molnár Csillát 1985-ben koronázták meg, mindössze 17 évesen lett Miss Hungary. Nagyon kevés ideje jutott arra, hogy szépségkirálynőként tündököljön, 1986., július 10-én ugyanis véget vetett az életének. Egy korábbi rádióinterjúban már említette, hogy hatalmas nyomás nehezedik rá és nehezen viseli az alkalmatlankodó kérdéseket. Az emberek folyton azt kérdezték tőle, hogy honnan szerezte a gyönyörű ruháit, ki segített neki, és hogy neki vagy az édesapjának vannak-e különleges kapcsolatai a zsűritagokkal. Csillát, aki most 53 éves lenne, a mai napig gyászolja egykori párja, és halálával kapcsolatban újra és újra szárnyra kelnek különféle teóriák.

Molnár Csilla szépségkirálynő

Agnieszka Kotlarska

Ő volt az első lengyel szépségkirálynő, aki 1991-ben kiérdemelte a Miss International címmel járó koronát. Agnieszka mindössze 24 éves volt, amikor 1996-ban egy őrült zaklatója halálra késelte férje és 2 éves kislánya szeme láttára. A gyilkos Agnieszka férjét is megsebezte, ő azonban túlélte a támadást. 

Nafisa Joseph

Nafisa Joseph 1997-ben, 19 évesen lett Miss India Universe. A gyönyörű fiatal lány 2004-ben saját kezűleg vetett véget az életének, két héttel az esküvője után. Szülei azt nyilatkozták, hogy szerelmi bánata volt, férjéről ugyanis kiderült, hogy – ellentétben azzal, amit állított – nem vált el előző feleségétől. Nafisa zsarolási ügybe is keveredett, miután azt mondta a férjének, hogy felkeresi az előző házastársát. Elkeseredésében az egykori szépségkirálynő eldobta az életét. Halála után a szülei feljelentést tettek a férje ellen, azonban nem volt bizonyíték arra, hogy a férfi zűrös múltja miatt lett öngyilkos Nafisa.

nafisa-joseph

Fotó: Getty Images, Fortepan/Gábor Viktor

Ezt láttad már?