61 éves lett a mindenhez értő, ma is jóképű Tom Ford

2022. augusztus 27.
Bár az ikonikus divatdiktátor minimum húsz évet letagadhat, ő is szorong az idő múlása miatt. Pedig ha valakinek, neki tényleg nem lenne rá oka.

Nem mintha 61 évesen idősnek számítana Tom Ford, de akkor sem érhetné szó a ház elejét, ha nyoma lenne a külsején annak, hogy már a hatodik ikszen is túl jár. Ennek ellenére elképesztő formában van, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a sokoldalú, szülinapos divatgurun nem fog az idő.

Tom Ford 61 éves

Nem csalás, nem ámítás, ez egy 2022-es kép Tom Fordról!

Divattervezőként, rendezőként és forgatókönyvíróként is sikeres, a kifutók mellett mostanra a mozivásznat is meghódította az 1961. augusztus 27-én született Tom Ford, akit ugyanúgy foglalkoztat (sőt nyomaszt) az idő múlása, mint bármelyikünket: „Minden egyes nappal egyre közelebb kerülünk az elmúláshoz” – mondta az öregségről merengve még azelőtt, hogy betöltötte volna a hatvanat. 

Jókor volt jó helyen

Azt, hogy majd sokra viszi, már gyerekkorában sejtették róla azok, akik közelebbről ismerték. Texasban született, kreativitása azonban hamar felszínre tört, mindössze 17 évesen elérkezettnek látta az időt arra, hogy New Yorkba költözzön, divattervezést tanuljon és megvalósítsa az álmait. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, jókor volt jó helyen: ebben az időszakban adott helyet a féktelen szórakozással töltött éjszakáknak a Studio 54 diszkó, ahol Tom Ford is gyakori vendég volt. Itt kötött barátságot Andy Warhollal, aki komoly hatással volt a szárnyait bontogató tehetségre.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve Párizsba utazott, és a Chloé márka sajtóirodájában kezdett dolgozni gyakornokként. Diplomáját 1986-ban szerezte építészetből, ugyanebben az évben pedig Cathy Hardwick kreatív csapatában kapott munkát. Karrierjében 1988-ban érkezett fontos fordulóponthoz: ekkor lett a Perry Ellis kreatív igazgatója. Ebben a pozícióban sok más mellett az volt a nagyszerű, hogy Marc Jacobstól leshette el a legfőbb kulisszatitkokat.

Magánéletében is fontos mérföldkőhöz érkezett ekkoriban: későbbi férjét, Richard Buckley-t 1986-ban ismerte meg, és elmondásuk szerint a férfi 1989-ben diagnosztizált gégerákja csak még erősebbé tette a kapcsolatukat. Tom a gyógyulás minden pillanatában Richard mellett volt, és tényleg jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. Buckley tavaly szeptemberben hunyt el, 73 éves korában. Míg a betegséggel küzdöttek, a fülig szerelmes Tom Ford a Guccival kezdett dolgozni, együttműködésük pedig lenyűgöző sikereket hozott.

Tom Ford 61 éves

Sztárok kedvence

Neve a világsztárok körében is egyet jelentett az eleganciával és a stílusossággal, ezért sorra keresték meg Fordot, hogy öltözködési tanácsokat kérjenek tőle. Hogy néhányat nevet említsünk a sok közül, Tom Ford öltöztette már Michelle Obamát, Beyoncét, Jennifer Lopezt, Gwyneth Paltrow-t, Anne Hathawayt, Daniel Craige-et, Tom Hankset, Johnny Deppet, Ryan Goslingot és Hugh Jackmant is.

A Gucci márkával 2004-ben szakított, és Domenico De Soléval közösen megalkotta a saját nevét viselő márkát, amely idén lesz nagykorú. A 2000-es évek elején csöppent a filmes világba, ahol rendezőként is nagyszerűt alkotott

Bár férje halála nagyon megviselte, sok erőt merített (és merít a mai napig is) gyermekükből. Alexander Buckley Ford születésének örömhírét 2012-ben kürtölték világgá. Tom Ford ma Santa Fében él egy hatalmas birtokon.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?