Végig rosszul ejtettük Brendan Fraser nevét – így kell helyesen mondani

2022. december 13.
Brendan Fraser neve elsőre ugyan nem tűnik kifejezetten trükkösnek, de a legtöbb ember mégsem találta el a helyes kiejtést.

Azt hittük, azzal, hogy sikerült megugorni, hogy a színész keresztneve valójában Brendan a jóval ismertebb Brandon helyett, már nyert ügyünk is van – kiderült azonban, hogy Brendan Fraser vezetékneve is trükkösebb, mint ahogy elsőre gondoltuk.

Brendan-Fraser-The-Whale-Velencei-Filmfesztival-premier-siras

A Variety Actors on Actors interjújában Adam Sandler kérdezte Brendan Frasert – itt derült ki, hogy Sandler (sok más emberhez hasonlóan) rosszul ejti a színész nevét. Brendan Fraser a helyes kiejtés megjegyzésének érdekében hozzátette, hogy vezetékneve rímel az angol razor (borotva) szóra. Ha így sincs igazán meg, nézd meg az alábbi videót, ahol maga a színész mondja el a helyes kiejtést:

Brendan Fraser nemrégiben a velencei filmfesztiválon debütáló nagy visszatérésével került újra a reflektorfénybe. A The Whale-ben Fraser egy túlsúlyos, meleg irodalomprofesszort alakít, aki szinte sosem hagyja el zsúfolt lakását: Zoom-órákat tart és szerelme öngyilkossága óta semmihez sincs kedve, csak az evéshez. A túlsúly már a szívére is rámegy, ebben a szorongató helyzetben támad fel benne a késztetés, hogy felvegye a kapcsolatot 17 éves lányával, akit nyolc évvel korábban hagyott el, és azóta nem is látott. A kamaszlányt a Stranger Thingsből ismert Sadie Sink alakítja.

A velencei filmfesztiválon óriási sikert aratott a premier: hat percig állva tapsolták Frasert, aki könnyeivel küszködve köszönte meg az elismerést. A színpadon átkarolta Aronofskyt, majd a szűnni nem akaró tapsnak eleget téve még egyszer szerényen meghajolt a közönség előtt.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!