Könnyekben tört ki Brendan Fraser új filmje premierjén, amiben egy 300 kilós apát alakít

2022. szeptember 06.
A színész nagy visszatérésének számító The Whale-ben Brendan Fraser egy 300 kilós édesapát alakít, aki szeretne közelebb kerülni lányához.

Magyarországon leginkább a George, az őserdő hőse című filmből és a Múmia-sorozatból ismerhetjük Brendan Frasert, aki a 2000-es évek elején futó sikerszériája után jó pár évre eltűnt a mozikból. Nemrégiben érkezett a hír, hogy a Requiem egy álomért és a Pi élete című filmeket is jegyző Darren Aronofsky új filmjében, a The Whale-ben tér vissza, ahol ráadásul egy közel 300 kilósra hízott férfit fog alakítani.

Brendan-Fraser-The-Whale-Velencei-Filmfesztival-premier-siras

Az elmúlt hónapokban még főleg arról cikkeztek, hogy Fraser a valóságban is látványosan meghízott a szerep kedvéért (bár a filmben látható testalkathoz bőven hozzáadott a speciális jelmez is), amióta azonban a velencei filmfesztiválon végre bemutatták a filmet, leginkább a színész zseniális alakításáról beszélnek. A The Whale-ben Brendan Fraser egy túlsúlyos, meleg irodalomprofesszort alakít, aki szinte sosem hagyja el zsúfolt lakását: Zoom-órákat tart és szerelme öngyilkossága óta semmihez sincs kedve, csak az evéshez. A túlsúly már a szívére is rámegy, ebben a szorongató helyzetben támad fel benne a késztetés, hogy felvegye a kapcsolatot 17 éves lányával, akit nyolc évvel korábban hagyott el, és azóta nem is látott. A kamaszlányt a Stranger Thingsből ismert Sadie Sink alakítja.

A velencei filmfesztiválon óriási sikert aratott a premier: hat percig állva tapsolták Frasert, aki könnyeivel küszködve köszönte meg az elismerést. A színpadon átkarolta Aronofskyt, majd a szűnni nem akaró tapsnak eleget téve még egyszer szerényen meghajolt a közönség előtt.

A film magyarországi premierjét egyelőre még nem jelentették be.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!