Ő Lisa Marie Presley színésznő lánya, Riley Keough, aki még haláldúlaképzést is végzett

2023. január 19.
Riley Keough és édesanyja az elmúlt egy évben sokat voltak együtt, ugyanis együtt reklámozták az Elvis című slágerfilmet. 

Anyát és lányát négy nappal Lisa Marie halála előtt látták utoljára együtt. A nyugat-hollywoodi Formosa Caféban ünnepelték Elvis Presley 88. születésnapját. Az étterem tulajdonosa azt mesélte a PageSixnek, hogy Riley és anyja karöltve ültek Elvis kedvenc standjában. Az étteremtulajdonos szerint Elvis lánya és unokája nagy reményeket fűzött a díjátadószezonhoz. 

Mostantól minden Oscar-jelölést elhomályosít Riley és családja számára Lisa Marie halála.

Haláldúlaképzést is végzett

Az 54 éves Lisa Marie január 12-én halt meg szívleállásban, mindössze két és fél évvel fia, a 27 éves Benjamin tragikus öngyilkossága után. Benjamin, Riley, Lisa Marie és első férje, Danny Keough gyermekei rendkívül közel álltak egymáshoz. Olyannyira, hogy Riley később azzal tisztelte meg bátyját, hogy a nevét a kulcscsontjára tetováltatta. Sőt, még haláldúlává is képezte magát, abban a reményben, hogy vigaszt és támogatást nyújthat a haldokló embereknek és családjaiknak.

A Presley család három generációja.

A Presley család három generációja.

Riley Keough mint színésznő

Az elmúlt néhány évben Riley virágzó hollywoodi karriert épített fel, játszott többek között az Amazon Prime sorozatában, a The Terminal Listben, a The Girlfriend Experience-ben és a Zola című filmben is. Tavaly a War Pony című film társrendezőjeként elnyerte a cannes-i filmfesztivál legjobb első filmjének járó rangos Aranykamera-díját is. Riley hamarosan szerepelni fog egy Amazon-adaptációban is, ahol egy szabad szellemű, ’70-es évekbeli zenészt fog alakítani. A filmszerephez az inspirációt édesanyja jelentette: 

„Olyasvalaki nevelt fel, aki a saját dolgait csinálta, és nem igazán érdekelte, hogy mások mit gondolnak. Határozottan inspiráló volt számomra” – mondta Riley.

Apja szcientológus volt

Riley a kaliforniai Santa Monicában született, édesapja, Danny a szcientológia szellemében élt Riley mostohaanyjával, Karen Hollanderrel, aki a Los Angeles-i Szcientológia Nemzetközi Hírességközpontjának elnöke volt.

„Nagyon kiváltságos helyzetben nőttem fel anyámmal, de apám nem így élt. És úgy gondolom, hogy mindkét oldal megtapasztalása hasznos volt. Apámnak matracok voltak a padlóján – mondta Dannyről, aki zenészként dolgozott és Hawaiin, illetve Los Angelesben élt. – Kabinokban és lakókocsi-parkolókban éltek. Egyszerűen nem volt pénze… Nyolcéves koromban azt mondtam neki: Szeretnék felnőni és szegény lenni, mint te!”

Lisa Marie is szcientológus volt, a szcientológiával még Priscilla, Riley nagymamája ismertette meg kisgyermekként. Lisa Marie azonban állítólag 2012-ben elhagyta az egyházat, miután összeveszett David Miscavige szcientológiai vezetővel.

Forrás: PageSix, Fotó: Getty Images