Ed Sheeran élete legnehezebb időszakán van túl

2023. március 01.
A brit énekes nemrég jelentette be új albuma érkezését és megdöbbentő dolgokat árult el az album írásának körülményeiről.
Ed Sheeran szűkszavúan számolt be második gyermeke születéséről

„Úgy éreztem, fuldoklom, és esélytelen, hogy a felszínre töjek levegőért” – foglalta össze az elmúlt évét az énekes.

A matematikai műveletek után elnevezett albumai közül a legújabb, a, „-„ (Substract) bemutatója zajlik éppen, ennek kapcsán mesélt arról, milyen nehézségekkel küzdött az elmúlt évben.

„Közel tíz évig dolgoztam ezen az albumon, hogy tökéletes legyen. Több száz számot írtam és vettem fel, hogy olyan legyen, amilyennek megálmodtam. Eközben a 2022-es év elején olyan dolgok történtek velem, amelyek megváltoztatták az életemet, a mentális egészségemet, és tulajdonképpen mindent, ahogy addig a zenére és a művészetre tekintettem” – mondta Sheeran.

„A zeneírás számomra egyfajta terápia volt, segített megérteni az érzéseimet. Nem gondoltam át előre, hogy mit akarok csinálni, csak hagytam, hogy előjöjjön belőlem, ami épp bennem volt. Így egy hét alatt egy évtized munkája helyett a legmélyebb, legsötétebb gondolataim öltöttek testet az új albumon.”

Ed Sheeran őszintén mesélt magánéletéről

A zenész elmondta, hogy ekkoriban tudták meg, hogy a második lányukkal terhes felesége tumoros betegségben szenved, amit a szülés utánig nem is lehet kezelni. Ezután nem sokkal elvesztette az egyik legjobb barátját, Jamalt, majd a bíróságon találta magát, ahol meg kellett védenie a művészi integritását és teljes zenei karrierjét egy a „Shape of you” című számmal kapcsolatos plagizálási per során.

„Elárasztott a szorongás, a depresszió és a félelem. Ez az album belátást enged a lelkembe. Életemben először nem az motivált, hogy egy olyan albumot alkossak, amit az emberek majd szeretni fognak. Életemben először olyasmit alkottam, ami tisztán a lelkemből jött és arról szól, hogy hol tartok éppen az életben.”

Sheeran új, Substract című albuma május 5-én fog megjelenni.

Fotó: Getty Images, Forrás: People