Katalin hercegné alapítványának sötét múltja van

2023. május 30.
Katalin hercegné szívügye a jótékonyság, számos formában támogatja a rászorulókat, különösen kedves neki a gyerekek védelme. Azt azonban a hercegné sokáig nem tudta, egyik alapítványa, az Action for Children milyen sötét történetet rejteget.
Katalin hercegné csinos blézerét akár mi is könnyen beszerezhetjük

A hercegné gyermekjótékonysági szervezetének vezérigazgatójáról ugyanis kiderült, hogy még a hetvenes években, tinédzserként, részegen halálra késelt egy másik, 21 éves fiút, aki belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság áldozata és barátnője éppen akkor várta első közös gyermekét. Az akkor még kiskorú Paul Carberry a fiatalkorúak börtönében ülte le a tettéért járó büntetést. 

Carberry és Katalin csak tavaly találkozott egymással először, és a hercegnének fogalma sem volt Carberry múltjáról, azonban az alapítvány munkatársai tisztában voltak a főnökük tinédzserkori cselekedetével. Carberry a környezete szerint remek munkaerő, több ezer (akár büntetett előéletű) fiatalnak segített már munkát találni vagy az életük más területén fejlődni. Ő maga azt nyilatkozta, hogy a börtön egyfajta megváltás volt számára, és a történteket megbánta.  Változtatni már nem tud a múlton, éppen ezért a jelen és a jövő jobbá tételére koncentrál. 

Forrás: Chronicle, Fotó: Getty Images