Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

2023. május 10.
Kedvenc sztárjainkat hajlamosak lehetünk idealizálni és piedesztálra emelni, ezért is okoz igazán nagy sokkot, ha kiderül: a tökéletesnek tűnő hírességeknek is lehet sötét oldala.
Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

Az alábbiakban olyan eseteket gyűjtöttünk össze, amikor egy sztár tragikus módon egy másik ember halálát okozta. A legtöbb esetben ugyan véletlen balesetről volt szó, de arra is van példa, hogy egy híresség konkrét gyilkosságot követett el.

Snoop Dogg

Snoop Dogg fellépne III. Károly koronázásán

Snoop Dogg

Snoop Doggot és testőrét 1993-ban vádolták meg egy rivális bandatag, Philip Woldemariam meggyilkolásával. Snoop testőrét rögtön felmentették, mert be tudták bizonyítani, hogy a férfi önvédelemből lőtt. Snoop ügyét azonban tovább tárgyalták, és végül 1996-ban mentették fel a vádak alól.

Caitlyn Jenner

Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner 2015 februárjában okozott halálos autóbalesetet Malibuban. Egy szemtanú szerint Caitlyn a terepjárója hátuljával kitolt egy fehér autót a forgalom kellős közepébe, és a vétlen sofőr kocsijába ezután belerohant egy Hummer. A fehér autó vezetője azonnal meghalt, és másik hét ember is megsérült, míg Caitlyn sértetlenül megúszta a balesetet. Caitlyn azt vallotta, hogy egy paparazzo elől menekült, azért okozta a balesetet, de a rendőrség nem hitt neki. Caitlyn végül megállapodott az áldozat családjával, és 800 ezer dollárt fizetett nekik.

Matthew Broderick

Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

Matthew Broderick

1987-ben Matthew Broderick és akkori barátnője és színésztársa, Jennifer Grey Írországban nyaraltak. Broderick tévedésből rossz irányba hajtott be az autójával egy utcán, és nekiütközött a szembejövő járműnek. A másik autó sofőrje és utasa egyaránt belehalt a sérüléseikbe.

Oscar Pistorius

Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

Oscar Pistorius

A négyszeres paralimpiai aranyérmes műlábas futót, Oscar Pistoriust 2015-ben ítélték el barátnője, Reeva Steenkamp 2013-as meggyilkolásáért. A sportoló azt állította, hogy betörőnek hitte a 29 éves nőt, azért lőtt rá többször is a csukott fürdőszobaajtón keresztül, ám a vallomása és a bizonyítékok ellentmondtak egymásnak. A sportolót végül 13 és fél év börtönre ítélték.

Venus Williams

Sztárok, akiket gyilkossággal vádoltak meg

Venus Williams

A teniszcsillag 2017-ben, Floridában egy idős házaspár autójával ütközött össze, amelynek következtében a kocsi utasa, a 78 éves Jerome Barson olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két héttel később meghalt. Az esetet követően hosszas kivizsgálás vette kezdetét és sokáig úgy tűnt, a teniszező okozta a halálos balesetet – az elhunyt férfi felesége is a sportolót hibáztatta. A biztonsági kamerák felvétele azonban azt bizonyította, hogy Venus nem hibázott, nem az ő figyelmetlensége miatt történt meg a tragédia. Az áldozat családja azonban még így is pert indított a sportoló ellen.

Fotó: Getty Images