Katalin nem akarja trónörökösként nevelni György herceget – jó oka van rá

2023. július 13.
A walesi hercegnő nem a királyi családban nőtt fel, így másfajta nevelési módszerrel készíti fel az uralkodásra a leendő királyt, mint ahogy azt egykor Vilmossal tették.
Így gondoskodik Katalin hercegné arról, hogy György hercegnek normális gyerekkora legyen

György herceg július 22-én tölti be 10. életévét, szülei pedig rendületlenül dolgoznak azon, hogy normális gyerekkort biztosítsanak számára, miközben arra is felkészítik, hogy egyszer majd ő ül a trónra.

Vilmos és Katalin helyesen cselekszenek, megvédik őt, hogy a lehető legnormálisabb gyermekkora legyen, de a leendő uralkodói feladatokba is bevezetik” – mondta a palota egyik bennfentese a People magazinnak.

György herceg különleges jövőbeni feladata Károly király májusi koronázásán is megmutatkozott, amikor a ceremónia során hivatalos szerepet is kapott, ellentétben testvéreivel, akik a westminsteri apátság gyülekezetéhez csatlakoztak. De a négy fal között György herceg egészen más nevelésben részesül, mint a korábbi trónörökösök, ez pedig főként édesanyjának köszönhető.  

„Más a háttere, ezért nagyra értékeli a családdal együtt töltött időt” – mondja egy, a királyi családhoz közel álló forrás Katalinról. Bár a gyerekek dadája, Maria Teresa Turrion Borrallo folyamatosan a hercegné rendelkezésére áll, nem ritka, hogy édesanyjuk viszi iskolába a kicsiket, aki arról is gondoskodik, hogy ő vagy Vilmos otthon legyenek, amilyen gyakran csak tehetik. Ilyenkor általában a konyhában együtt tesznek-vesznek, vacsorát készítenek vagy süteményt sütnek.

A Happy Mum, Happy Baby podcast egyik 2020-as interjújában Katalin már beszélt arról, hogy kimondottan földhözragadt nézeteket képvisel a gyereknevelésben. Például elmesélte, hogy akkor a legboldogabb, amikor a családjával a szabadban vannak vidéken, és mindannyian koszosak lehetnek.

Forrás: People, Fotó: Getty Images