Ezt a 3 fontos elvet tartja a gyereknevelésnél Matthew McConaughey

2023. november 01.
Matthew McConaughey egyáltalán nem kényezteti el három gyerekét, de nagyon is sokat foglalkozik vele, hogy bizonyos elveket már a lehető leghamarabb megtanuljanak.
Matthew McConaughey 14 éves fia az apja kiköpött mása

Laza, vicces, néha őrült karakterei alapján talán nehéz lehet elképzelni, de Matthew McConaughey állítólag nagyon is szigorú szülő. A háromgyerekes apuka néhány évvel ezelőtt Oprah Winfrey műsorában beszélt őszintén gyereknevelési elveiről, ahol azt is megosztotta, mik azok a dolgok, amiket nem tűr meg a gyerekeitől.

Matthew McConaughey elmondta például, hogy a hazugságot egyáltalán nem tolerálja a házában, ahogyan azt sem, ha Levi, Vida vagy Livingstone az „utálom” szót használja. Azt is hozzátette, nagyon fontosnak tartja, hogy tisztelettudó és szerény gyerekei legyenek. „Reménykedem benne, hogy a gyerekeim autonóm, lelkiismeretes, kompetens felnőtté válnak majd” – magyarázta a színész. Tisztában van persze vele, hogy hírességként nehezebb lehet szerény gyerekeket nevelni, de épp ezért ügyel rá, hogy a gyerekek ne vegyék természetesnek privilégiumaikat.

Végül Matthew McConaughey azt is elárulta, hogy ezzel együtt szeretné, ha három gyereke büszke lenne magára. Nem könnyű hírességek gyerekeként a szülők árnyékában nevelkedni, de a színész azt tanácsolja gyerekeinek, inkább legyenek büszkék a családjukra, arra, hogy honnan jöttek és ne szégyenkezzenek különleges helyzetük miatt. „Ha egy gyerek a suliban azt mondja neked, ‘Lefogadom, hogy valami óriási villában laksz a híres apád miatt’, ne süsd le a szemed” – magyarázta a műsorban McConaughey. „Nézz a szemébe és mondd el, ‘Igen, szép házban élünk. Apukám nagyon keményen dolgozik azért, hogy jó legyen abban, amit csinál’ – mert ez tényleg így van.”

Mindez alapján úgy tűnik, a színész jól tudja, hogy hírességként nem mindig olyan könnyű a „helyes úton” tartani a gyerekeket, de láthatóan mindent megtesz azért, hogy a három srác az általa megfelelőnek tartott – és valljuk be, kívülről is elég szimpatikus – elvek szerint nőhessen fel. Gyereknevelési elveiből pedig nemcsak a hírességek, de a hétköznapi szülők is sokat meríthetnek!

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images