Ez történt a Critics’ Choice kulisszái mögött

2024. január 17.
Random pizzaparti, asztalok között szlalomozó világsztárok a reklámszünetekben, osztályfőnök-helyettesként viselkedő Robert Downey Jr. és még sok más érdekesség történt a 29. Critics' Choice Awardson az élő közvetítés kamerái és a színfalak mögött. Tudósítónk a helyszínen volt vasárnap, Los Angelesben.

A világsztárok zsúfolásig töltötték meg a 29. Critics’ Choice díjátadónak helyet adó hatalmas Barkers hangárt a Santa Monica-i repülőtéren. A szervezők egyébként nem sokkal a díjátadó előtt, vakmerően változtattak helyszínt, mert az elegáns Fairmont Century Plaza már kicsinek bizonyult, annyi világsztár jelezte a részvételi szándékát a Critics’ Choice Awardsra. Végül több mint 1000 vendég érkezett az eseményre. Az este az Oppenheimer elsöprő győzelmével zárult, de a Barbie-nak, a The Holdoversnek és a Szegény páráknak is csurrant-cseppent a sikerből.

Bár Margot Robbie ezúttal alulmaradt a legjobb női főszereplők versenyében Emma Stone-nal szemben, kétségtelenül a legpompásabb színfoltja volt a teremnek. Különösen akkor, amikor láthatóan sürgős dolga támadt a női mosdók irányába, és egy biztonsági őr lovagként törte az utat számára a sok vendég között. Ahogyan láthatóan valamit szorongatva (a retiküljét például) tipegett végig a hangárban, készségesen válaszolgatott és integetett vissza mindenkinek, aki „Szia, Barbi!”-val köszöntötte. Még szerencse, hogy nem az Oppenheimer asztalnál ült, mert ezt a laza viselkedést bizonyára nehezen tolerálta volna Christopher Nolan, aki úgy ült az asztaluknál, mintha ő lenne az osztályfőnök. A színészei ragyogó szemmel néztek rá minden megszólalásánál – nála már csak a helyettese, Robert Downey Jr. keltett nagyobb elismerést a ‘kis diákok’ (Cillian Murphy, Emily Blunt) között.

Emily Blunt és John Krasinski

Azt nem tudom, mennyire nézték jó szemmel a tanár urak azt a végtelen káoszt, amely a szüneteket jellemezte. Amint felkapcsolódott – az élő adásban reklámszünetet jelző – villany, megindult a nép és mindenki keresett valakit. A sztárok egymást és a producereket, az újságírók a sztárokat és a producereket, a producerek meg menekültek… A vidám és hangos káoszban szebbnél szebb ruhák suhantak el, szelfiző kezek lendültek magasba, és – talán a hangár akusztikája miatt – bábeli zűrzavar támadt, amelyet csak egy isteni hang, a hangszórókból felhangzó visszaszámlálás tudott túlharsogni. Ilyenkor mindenkinek 30 másodperc állt a rendelkezésére,  hogy visszatérjen az asztalához. A terem méretei miatt ez eléggé lehetetlen vállalkozás volt, ezért is lehetett minden alkalommal különböző futószámokban induló világsztárokat látni az asztalok között. Volt minden, 60 méteres futás, gátfutás, szlalom és hosszú táv. Még jó, hogy az elegáns előétel-doboz (sajttál, sonkák, saláta) után félidőben pizzát szolgáltak fel, mert kellett az energia a kiéhezett ‘sportolóknak’. (Az élő közvetítés miatt olyan menü van, amelyet kézzel meg lehet enni, hogy ne csörömpöljenek az evőeszközök a teremben.)

Ryan Gosling és Greta Gerwig

Ryan Gosling is kis tízórai szünetet tartott és jóízűen pizzázott, mielőtt mémmé vált volna a meglepődött arcával, amikor az ‘I’m just Ken’ című dal elnyerte a dalszerzői díjat. Ryannek jócskán része volt a sikerben társszerzőként és előadóként, ezért nem csoda, ha jóllakott óvodásként ülte végig ezután az estét, miközben szépen virallá ment az interneten a videó.

Lehetséges, hogy Emma Thompson is az élő show félidejében felszolgált pizzának örült annyira, mert akkorákat nevetett, hogy majdnem leesett a székéről. Pedig ekkor még nem is tudhatta, hogy ő fogja megnyerni a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Filmbéli partnere, Mark Ruffalo nem tudta titkolni, hogy mennyire örül annak, hogy végre egy magyarral futott össze a rendezvényen. A több kategóriában is jelölt Szegény párákat ugyanis Magyarországon forgatták és sok szép emléket hozott fel benne a találkozásunk. Nagy lelkesedéssel és tisztelettel beszélt a magyar stábról és kollégákról, majd üdvözletét is küldte a magyar csapatnak a Critics’ Choice-ról.

Will Ferrell és Julianne More egészen összemelegedett – nagyon megtalálhatták a hangot valamilyen témában, hiszen sokáig összehajolva beszélgettek, miközben a terem másik oldalában Leonardo DiCaprio éppen Robert de Niróval pózolt.

Leo nem rajongója a fényképezésnek, a szelfinek meg egyáltalán, és amikor lehetett, rezzenéstelenül ült székén, kerülve minden szemkontaktust. Feszült figyelemmel ülte végig a gálát. Hiányolhattuk, hogy ezúttal nem ült mellette szép, csinos és fiatal nő, valószínűleg a sajtósát(?) hozta magával, akivel leginkább csendes egyetértésben ülték végig a gálát.

Harrison Ford mindent látott és megélt már, ahogyan ezt később el is mondta. Ha Christopher Nolan osztályfőnök, akkor kétségtelenül Harrison Ford volt aznap este az iskolaigazgató. Amikor megkapta az életműdíjat, beszédében is a fiatalok támogatásáról és a staféta átadásáról beszélt, amit kicsit szomorú volt hallani. Úgy érzi, neki már lejárt az ideje. Persze azt elfelejtette említeni, hogy hétvégente repülőgépeket és helikoptereket vezet.

Harrison Ford

A gála sikerét mi sem mutatta jobban, hogy a színészek nem siettek haza. Amikor mindenki fellélegzett és lement a CW TV-n az élő közvetítés, házibuli-hangulat lett a teremben. Egészen addig, amíg nem jöttek a biztonságiak, hogy hagyjuk el a termet, ki kell üríteniük, mert éjjel kezdik a másnapi Emmy-buli előkészületeit…

Fotó: Getty Images, Instagram/Vida Virág