Brasch Bence élete egyik legizgalmasabb kihívása elé néz az elkövetkezendő időszakban

2024. április 24.
Májustól folytatódik a Demjén Ferenc legnépszerűbb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása, melynek színészgárdájához Brasch Bence is csatlakozott.
Brasch Bence Hogyan tudnék élni nélküled

A Hogyan tudnék élni nélküled? című új magyar filmben a két szerelmes főhős bőrébe bújó Törőcsik Franciska és Ember Márk mellett sok fiatal sztár is feltűnik majd a vásznon. A legújabb hírek szerint a mozikban találkozhatunk majd többek között Brasch Bencével, Marics Péterrel, Kirády Marcellel, Györgyi Annával és Seress Zoltánnal is, ha jegyet váltunk az új, Demjén-dalokat felsorakoztató filmre. 

Közülük az El kell hogy engedj! című Demjén-slágernek már elkészült az új, a film férfi főszereplőinek előadásában hallható változata, amelyből a most debütáló és fantasztikus bulihangulatot árasztó klip is született, melyben Brasch Bence és Marics Peti is énekelnek többek között.

Minden korosztályt mozikba szeretne csábítani a két idősíkban játszódó Hogyan tudnék élni nélküled?

Hogyan tudnék élni nélküled? – A film

Mi köti össze a múltat a jelennel? Természetesen a szerelem. És a zene. De csak ha nagyon jó.

Lili (Varga-Járó Sára) korunk tipikus lánya: magányos, és igyekszik bebeszélni magának, hogy így jó neki. De egyszer a szülei lakásában talál egy régi levélcsomagot, amit az anyja, úgy látszik, egyáltalán nem akart megmutatni neki. Ő persze nem sokat habozik, olvasni kezd, és megelevenedik előtte a múlt…

…a kilencvenes évek elejének egy felejthetetlen nyara, amikor három jó barátnő a Balatonnál vakációzik, és közülük csak Eszter (Törőcsik Franciska) akar hűséges maradni az otthon hagyott, karót nyelt pasijához (Brasch Bence). De általában mérnöki pontossággal követett terveit kissé összekuszálja, hogy megismerkedik egy sráccal (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekarban játszik, és esténként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival.

Mi lehet ebből? Kavarodás? Szerelem? Féltékenység? Néhány csók? Néhány pofon? Még több csók? Ez a minimum. A Balaton-parti nyár áthangolja néhány fiatal ember életét – és még a gyerekeikét is.

A készítők

A két, 1994-ben egymásba gabalyodó főhőst a legutóbb a Cicaverzum című filmben és több televíziós sorozatban látott és ezúttal dalra is fakadó Törőcsik Franciska, illetve a vígszínházi fiúzenekarban, a Grundban éneklő színész, Ember Márk (Valami Amerika sorozat) alakítja.

Utóbbi mellé csatlakozik az egyik legnépszerűbb hazai zenés formáció, a VALMAR egyik alapítója, Marics Péter, aki ezzel a filmmel az első komolyabb színészi feladatára vállalkozott karrierjében. Párosuk kiegészülve a Holnap Tali! és a Mintaapák című sorozatokból ismerős Kirády Marcellal alkotja a filmben azt a feltörekvő együttest, amely estéről estére lázba hozza a fiatalokat a balatoni nyárban.

Marics Peti is feltűnik a balatoni zenekarban

Természetesen a saját előadásukban számos Demjén-sláger felcsendül majd izgalmas, egyedi, új hangzásban, ahogy az csak az energikus, életvidám triójuktól kitelik.

A Törőcsik Franciska által megformált főszereplő barátnőit a kamerák előtt A besúgó című sorozattal befutott Márkus Luca, illetve a The Voice tehetségkutató tavalyi döntőse, Kovács Harmat alakítja. Filmbeli vőlegényét Brasch Bence (Gólkirályság, Valami Amerika sorozat), szüleit pedig a Györgyi Anna (Ida regénye, A helység kalapácsa) és Seress Zoltán (Blokád, Kincsem) játsszák el.

A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatókönyvét az egyik legsikeresebb forgatókönyvíró, a hazai standup királynője, Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk), valamint a filmben kreatív producerként is közreműködő Goda Krisztina (Szabadság, szerelem, BÚÉK, Csak szex és más semmi) írta.

A rendezést Orosz Dénes (Seveled, Coming Out) vállalta, a képi világért Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) operatőr felel, míg a filmben elhangzó zenék hangszereléséről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. 

Forrás és fotók: Nemzeti Filmintézet