Hová lett Lajos herceg? Alig látni Vilmos és Katalin legkisebb fiát, és ennek komoly oka van

2024. július 25.
Lajos herceg sokkal kevesebbszer szerepel nyilvánosan, mint a testvérei. Mi lehet ennek az oka? Hová tűnt a legkisebb herceg?
Lajos herceg hová lett

Igazi öröm volt – mint mindig – látni Lajos herceget június 15-én, amikor a családjával együtt részt vett az éves Trooping the Colour eseményen, az uralkodó hivatalos születésnapi rendezvényén.

Még ugyanazon a héten a testvérei, György herceg és Sarolta hercegnő eljutottak Taylor Swift Eras turnéjának egyik állomására a Wembley Stadionba, ahol édesapjukkal, Vilmos herceggel buliztak egy jót. Múlt héten pedig György hercegnek lehetősége volt részt venni a 2024-es foci-Eb-döntőn, miközben Sarolta ugyanazon a napon Wimbledonba látogatott ki anyukájával, Katalin hercegnével. A kis Lajos hercegnek azonban sem a koncerten, sem a sporteseményeken nyoma sem volt. 

Lajos herceg nem mehetett el nagyapja, Károly király 2023. májusi koronázási koncertjére sem (a testvérei azonban igen), ráadásul soha nem vett még részt egyetlen királyi körúton sem (György és Sarolta ezt még azelőtt kipipálták a teendőik listájáról, hogy mindketten háromévesek lettek volna). Vajon mi lehet mindennek az oka? Miért hagyják ki a legkisebb herceget ilyen sok nyilvános szereplésből? 

Hová lett Lajos herceg? Alig látni Vilmos és Katalin legkisebb fiát, és ennek komoly oka van

Hová lett Lajos herceg? Alig látni Vilmos és Katalin legkisebb fiát, és ennek komoly oka van

A Mirror szerint Lajos herceg távolmaradása a nyilvános eseményekről egy „óvatos” terv része lehet. A Mirror királyi szerkesztője, Russell Myers egy podcastban kifejtette, hogy véleménye szerint Vilmos és Katalin óvatosan szeretnék bevezetni legkisebb gyereküket a közéletbe. 

„Nagyon óvatosak azzal kapcsolatban, hogy milyen nyilvános eseményekre viszik magukkal. Minden egyes eseményt eseti alapon mérlegeltek. És az a tény, hogy Lajos herceget valahova nem viszik magukkal, azt sugallja, hogy mérlegelik, hogy mit tartanak helyesnek minden egyes gyermekük számára az adott időben. Szóval, biztosan eljön majd az ő ideje is” – magyarázta Myers.

Lajos herceg valamivel fiatalabb, mint György herceg és Sarolta hercegnő – a legidősebb fiú már 11 éves, Sarolta pedig 9; Lajos áprilisban töltötte be a hatodik életévét, így kétségtelenül ez is közrejátszik a szülők döntésében.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images