Ónodi Henrietta testvére megszólalt az olimpikon állapotáról

2024. augusztus 13.
Ónodi Henrietta március 28-án szívrohamot kapott Floridában, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Az olimpikon most ismét sürgősségire került.
Ónodi Henrietta-olimpikon szívinfarktus

 Az 50 éves Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász szívinfarktusa után az elmúlt két hónapot már a hosszú távú gondozási rehabilitációs kórházban töltötte, ahonnan azonban ismét a sürgősségire vitték át.

A háromgyerekes édesanya és az 1992-es olimpia aranyérmese, Ónodi Henrietta március végén került kórházba, miután egy floridai élelmiszerboltban szívinfarktust kapott. A szíve többször is megállt, a kórházban pedig szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála, és azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A súlyos infarktus miatt hosszú ideig tartó rehabilitációra szorul, melynek költsége körülbelül 500 000 dollár.

Az elmúlt időszakban javulni látszott az olimpikon egészségi állapota

Mivel a biztosítás nem fedezi az ellátást, Ónodi-Klausler Barbara a napokban a GoFundMe oldalon gyűjtést indított a kezelésekre. Az adománygyűjtő oldalon megjelölt 500 ezer dolláros célösszegből eddig mintegy 33 ezer dollár gyűlt össze – erről is beszámolt Facebook-oldalán az olimpikon testvére. A gyűjtést a GoFoundMe oldalon indították, ahol Barbara beszámolt az olimpikon jelenlegi állapotáról.

A hosszú távú gondozási rehabilitációs kórházból a napokban a sürgősségi osztályra került Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász – közölte a Facebook-oldalán testvére, Barbara. A bejegyzésben azt írta, hogy számos komplikációval került át testvére a sürgősségire. „Elkezdték a kezelést a kórházban, amitől valamivel jobban érzi magát, de a fájdalmai még mindig jelentősek. Az étvágya azonban javult és megfelelően szedi a gyógyszereit” – idézte Barbara szavait a Telex. Barbara hozzátette: „Mindenkit arra kérek, hogy imádkozzon Henriettáért!”

Forrás: telex.hu, fotó: Getty Images