Katalin hercegné visszatért: első munkanapján legfőbb szívügyével foglalkozott

2024. szeptember 18.
Katalin hercegné visszatért a munkába, újra aktívan kezdett foglalkozni legfontosabb programjával. Feladataival azonban fokozatosan halad, mert, mint mondja, elsősorban felépülése a legfontosabb számára.
Katalin hercegné visszatért

Katalin hercegné visszatért: csendben, felhajtás nélkül kezdte meg újra a munkát, miután befejezte rákkezelését. A walesi hercegné a Windsor-kastélyban a Centre for Early Childhood csapatával találkozott, szívének különösen fontos projektje keretein belül. A projekt a gyermekkor első éveire fókuszáltan igyekszik támogatni a családokat a későbbi felnőttkori problémák megelőzésének érdekében.

Katalin hercegné szeptember 9-én adott hírt arról, hogy véget ért kemoterápiás kezelése. „Óriási megkönnyebbülés, hogy végre befejeztem a kezelést” – mondta a videóban, amelyben kitért a családja számára is rendkívül nehéz időszakra. A hercegné megindító vallomásában arról is őszintén beszélt, mennyire megváltoztat szinte mindent egy ilyen betegség. „A rák nemcsak testi küzdelmet jelent, hanem szembesít saját sebezhetőségeddel is, amiről korábban talán nem is tudtál” – fejtette ki.

Katalin hercegné visszatérését és kezelésének végét örömmel fogadta a világ

Katalin hercegné visszatérését és kezelésének végét örömmel fogadta a világ

Bár a betegség alatt is aktívan figyelemmel kísérte korai gyermekévekre koncentráló programját, most, hogy visszatért, újra nagy lendülettel áll a munkába, ez pedig az egyik legfontosabb ügy számára. Katalin ugyanis a gyermekkorban szerzett tapasztalatokat tekinti az olyan társadalmi problémák alapvető okának, mint amilyen például a függőség, a mentális betegségek, a családi széthullás.

Katalin hercegné visszatérése után egyelőre óvatosan halad. Jelenleg egyetlen hivatalos megjelenés van a naptárában: a november 10-i Remembrance Sunday, ahol a királyi család tagjaként a veteránok előtt tiszteleg majd. Decemberben pedig hagyományos karácsonyi koncertjét tervezi a Westminster-apátságban. Saját bevallása szerint fokozatosan tér vissza a munkába, és bár alig várja, hogy újra teljes értékűen dolgozhasson, a legfontosabb számára most a felépülés és az egészségének megőrzése.

Forrás: People, Fotók: GettyImages