Harry herceg kíméletlen választ adott arra a kérdésre, hogy visszatér-e valaha a családjához

2024. október 09.
Amikor Harry herceget arról kérdezték, hogy hajlandó lenne-e valaha is visszatérni az Egyesült Királyságba és újra felvenni a királyi feladatokat, rövid és egyértelmű választ adott.
Harry herceg visszatérés

Mióta Harry herceg négy évvel ezelőtt visszalépett dolgozó királyi státuszából, többször felmerült a kérdés: vajon visszatér-e valaha az Egyesült Királyságba? Nem csak kibékülni a családjával, hanem hogy ismét hivatalosan képviselje a koronát. Az világosan látszik, hogy Harry hercegnek továbbra is fontosak a jótékonysági ügyek.  Továbbra is együttműködik az általa fontosnak tartott szervezetekkel.

Amikor Károly király és Katalin hercegné is rákkezelésen esett át, és egy ideig nem tudtak részt venni „nyilvános feladatokban”, ismét felmerült annak a lehetősége, hogy Harry herceg visszatérjen akár csak részmunkaidőben, és helyettesítse a két magas rangú királyi családtagot. Bár a herceg visszatéréséből végül semmi nem lett, Harry egy rövid időre haza repült az Egyesült Királyságba, hogy meglátogassa apját.

Vajon Harry herceg visszatér-e valaha a családjához?

Vajon Harry herceg visszatér-e valaha a családjához?

Tavaly, amikor 2023 elején megjelent Harry herceg Tartalék című memoárja, a könyvet népszerűsítő egyik interjú során egyenesen neki szegezték a kérdést a visszatérés lehetőségéről. A sussexi herceg egy egyszerű, néhány szavas válasszal tömören összefoglalta a kérdéssel kapcsolatos gondolatait: „Nem. Nem hiszem, hogy ez valaha is lehetséges lesz”.

Majd így folytatta Harry herceg: „Még ha lenne is egy megállapodás vagy egy megegyezés köztem és a családom között, van egy harmadik fél, aki mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne legyen lehetséges. Nem azt mondom, hogy megakadályozná, hogy visszamenjünk, hanem azt, hogy kibírhatatlanná tenné”.

A szóban forgó harmadik fél a brit sajtó, amellyel szemben Harry az elmúlt években többször is jogi lépéseket tett.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images