Harry herceg napokon belül visszatér az Egyesült Királyságba

2024. április 30.
Harry herceg újra az Egyesült Királyságba látogat, ám ezúttal is Meghan Markle nélkül. Az utazás lehetőséget adhat neki beteg édesapja és Vilmos hercegék meglátogatására is.
Harry herceg meztelen fotók

Most már biztosan tudjuk, hogy Harry herceg napokon belül visszatér szülőhazájába – és az is bizonyos, hogy felesége, Meghan Markle ezúttal sem tart majd vele. Harry herceg május 8-án, szerdán részt vesz majd a St. Paul katedrálisban megtartott Service of Thanksgiving eseményén, vagyis a hálaadási ceremónián, ahogyan azt az Invictus Games egy szóvivője hivatalosan is megerősítette.

Az idei esemény különösen jelentős, hiszen a sérült katonák és veteránok számára rendezett sportverseny idén ünnepli 10. évfordulóját: így sokáig nagyon komoly kérdést jelentett, hogy vajon Harry herceg (aki nem mellesleg a játékok védnöke) részt vesz-e az eseményen. 

Harry herceg és a többiek…

Még nagyobb kérdés, hogy vajon Harry herceg megragadja-e az alkalmat, hogy találkozzon ritkán látott családtagjaival. Nemrégiben éppen apja, III. Károly király rákbetegsége miatt utazott haza: ekkor együtt is töltött egy kis időt a királlyal, de az alig egyórás látogatás – a körülményeket figyelembe véve – meglepően rövidre sikeredett. Nem sokkal később Katalin hercegné is megosztotta a világgal, hogy rákbetegséggel küzd, amiről állítólag Harry herceg és Meghan Markle is csupán a hírekből értesült. Mivel Harry herceg korábban szinte testvéri viszonyt ápolt Katalinnal, sokan arra számítanak, hogy a közelgő látogatás lehetőséget ad a hercegnek, hogy elsimítja a viszonyt testvérével és családjával.

Mások nem igazán látnak esélyt a békülésre, és úgy vélik, Harry herceg látogatása nem lesz több annál, mint ami: egy rövid kötelező részvétel egy fontos nyilvános eseményen. Egyelőre még sok a bizonytalanság az utazással kapcsolatban, de néhány nap múlva valószínűleg sok mindenre fény derül majd. 

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images