Angelina Jolie lenyűgöző, göndör frizurával jelent meg az Oscar-esélyes Maria vetítésén

2024. október 28.
Angelina Jolie új, göndör frizurával debütált új filmje, a Maria vetítésén, amelyet az AFI Fest keretében tartottak szombaton Los Angeles-ben.
Angelina Jolie Maria Callas göndör haj

A 49 éves színésznő azóta áll az Oscar-felhajtás középpontjában, amióta az előzetes napvilágot látott a Maria című filmről. Ebben Angelina Jolie a legendás operaénekesnő, Maria Callas szerepét játssza az 1970-es években Párizsában. A művész életéről készült filmet az erős női történeteket előszeretettel feldolgozó, a Jackie és a Spencer mögött is álló Pablo Larraín rendezte.

Angelina Jolie Maria Callashoz méltó eleganciával tündökölt

A legújabb filmjét bemutató eseményen Angelina Jolie egy friss, vagány, tőle szokatlan frizurával örvendeztette meg rajongóit, amely a nyolcvanas éveket idézte fel. Ez a megjelenés szöges ellentétben van a legutóbbi eseményeken viselt egyenes, szőke tincseivel.

A szombat esti csillogó eseményen a hatgyermekes anyuka egy aranyszínű ruhába bújtatta karcsú alakját, amely káprázatosan ragyogott, miközben rávetültek a fények. Erre egy kifinomultan elegáns, fekete, köntösszerű lenge anyagba burkolózott. Valószínűleg nem véletlen, hogy ezzel olyan ruhakölteményt hozott össze, amelyre nagy eséllyel Callas sem mondott volna nemet.

Jolie több rajongója is kifejtette véleményét a színésznő trailer alapján látott teljesítményéről. Az X-en egyikük egyenesen arra kérte az Oscar-díjak sorsáról ítéletet hozó Akadémiát, hogy

„adják máris Jolie-nak az Oscart Maria Callas megformálásáért.”

Egy másik hasonlóképpen vélekedett: „A Maria előzetese annyira gyönyörű. Eleget láttam, adjátok már meg Angelina Jolie-nak az Oscart”.

A szinopszis szerint a film „az amerikai-görög szoprán operaénekesnőt követi, aki egy csillogó és viharos, a nyilvánosság előtt zajló élet után Párizsba vonul vissza”. A film célja, hogy „újraértelmezze a legendás díva utolsó napjait, amint számot vet identitásával és életével’.  A művésznő 1977-ben, 53 évesen, szívrohamban hunyt el Párizsban.

Nem ez lenne Angelina Jolie első Oscar-díja

Angelina Jolie korábban a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat nyerte el a diagnosztizált szociopata Lisa Rowe szerepéért az 1999-es Észvesztő című pszichológiai thrillerben. 2008-ban a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra jelölték Christine Collins alakításáért az Elcserélt életek című krimi-drámában nyújtott alakításáért, vesztett azonban a francia színésznővel, Marion Cotillard-ral szemben Édith Piaf felejthetetlen megformálásáért.

A várva várt film novemberben kerül a mozikba, majd a Netflixen is megtekinthető lesz december 11-étől.

Forrás: DailyMail, fotó: Getty Images