Ezek voltak a legrosszabb filmek az Oscar-díj történelmében

2024. február 20.
A 2024-es Oscar-díjátadó vészesen közeledik, ezért arra gondoltunk, hogy összeszedjük az aranyszobrocska történelmének legrosszabb filmjeit.
Ezek voltak a legrosszabb filmek az Oscar-díj történelmében
  • Az Oscar-jelölés a filmes szakma csúcsának számít, de nem jelenti azt, hogy mindenkinek tetszett a film.
  • Több 2024-es Oscar-jelölt színész is játszott a gála történelmének legrosszabb filmjei között.
  • Mutatjuk az Oscar-díj történelmének legrosszabb filmjeit.

Néhány hete hirdették ki a 2024-es Oscar-gála jelöltjeit, akik között már biztosan ott vannak azok, akik hazavihetik a filmes karrier csúcsát jelentő díjat. A jelölés viszont nem azt jelenti, hogy egy adott film valóban jó is volt – a kritikusok például kimondottan rosszakat is találtak köztük. Íme néhány film, ami a szakértők szerint a legrosszabbak között volt, a főszerepekben az idei Oscar-díjátadó jelöltjeivel.

Az Oscar-díj történelmének legrosszabb filmjei:

1. Cillian Murphy – Aloft (2014)

Az Aloft című filmben a 2024-es Oscar-gála egyik jelöltje, Cillian Murphy Ivant, egy sólyomtenyésztőt alakítja, aki azzal a traumával küzd, hogy az anyja gyerekkorában elhagyta őt. A film a Rotten Tomatoes filmkritikai portálon 16%-os értékelést kapott.

2. Lily Gladstone – The Last Manhunt (2022)

A The Last Manhunt két amerikai őslakos, Willie és Carlota igaz történetén alapul, akik kénytelenek a sivatagba menekülni, miután Carlota apja, William meghalt egy verekedésben. Gladstone, akit szintén jelöltek a 2024-es Oscar-díjra, Mariát, William özvegyét alakítja. A film 18%-ot kapott a Rotten Tomatoeson.

3. Bradley Cooper – Brother’s Justice (2010)

Van olyan film is az Oscar történelmében, ami egyenesen 0%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán. A Brothers Justice arról szól, hogy a komikus színész, Dax Shepard harcművész sztárrá próbál válni, akárcsak Chuck Norris. Bradley Cooper egyébként önmagát játssza a filmben.

4. Carey Mulligan – A nagy Gatsby (2013)

Carey Mulligan a 2013-as A nagy Gatsby-adaptációban szerepelt, mint Daisy, Jay Gatsby szerelme. Sajnos a kritikusokat még az Oscar-jelölés sem győzte meg, volt, aki úgy fogalmazott, hogy a film fejfájást okoz. A Rotten Tomatoeson 48%-ot kapott.

5. Jeffrey Wright – A hűtlenség ára (1996)

A hűtlenség ára főszereplője a Maggie-t alakító Cher, akinek a férje, Jack felbérel egy bérgyilkost, Tonyt, hogy megölje a feleségét – csakhogy helyette beleszeret a nőbe. Hiába az Oscar-jelölés, a Rotten Tomatoeson csupán 6%-ot söpört be.

6. Emma Stone – Movie 43: A botrányfilm (2013)

A Movie 43 egy 14 különböző mini fejezetből álló vígjáték antológia. Az Oscar-várományos Emma Stone a Veronica című rész főszereplője, Veronica szerepében. Kieran Culkinnel két exet alakítanak, akiknek a beszélgetését véletlenül mindenki hallja egy élelmiszerbolt hangosbemondóján keresztül. A Rotten Tomatoeson 4%-ot kapott.

7. Colman Domingo – Lucy az égen (2019)

Az Oscar-jelölt Colman Domingo Frank Paxtont játssza a Lucy az égenben. A film Lucy Cola (Natalie Portman) űrhajós történetéről szól, aki az űrből hazatérve mentális egészségügyi problémákkal küzd. A Rotten Tomatoeson csupán 21%-ot kapott.

8. Annette Bening – Az élet maga (2018) és a Nők (2008)

A 2024-es Oscar-díjra jelölt Anette Beningnek két filmje is holtversenyben van: mindketten 13%-ot kaptak a Rotten Tomatoeson. Az élet maga egy többgenerációs történet traumákról, veszteségekről és szerelemről, amelyben a színésznő Oscar Isaac karaktere, Will terapeutáját alakítja.

A Nők pedig az 1939-ben készült, azonos című film remake-je, ami barátnőkről szól, akik hűtlenséggel, anyasággal, munkahelyi kihívásokkal küzdenek.

9. Paul Giamatti – Röppentyűöv (2008)

A Röppentyűöv főszereplői az Oscar-jelölt Paul Giamatti, Billy Crudup és David Hornsby, akik három barátot alakítanak, akik összefognak, hogy piacra dobjanak egy rakétameghajtású övet. A Variety munkatársa, Robert Koehler szerint a film túlságosan kiszámítható, a Rotten Tomatoeson 20%-ra értékelték.

10. Sandra Hüller – Szex és pszichoanalízis (2019)

A legjobb női főszereplőként 2024-ben Oscar-díjra jelölt Sandra Hüller legrosszabb értékelésű filmjét Justine Triet rendezte, aki egyébként a szintén idén Oscar-jelölt Egy zuhanás anatómiáját is rendezte. Szex és pszichoanalízis, egy terapeuta túlságosan belekeveredik egyik páciense, egy színész, az instabil Margot életébe. Hüller Mikát, egy rendezőt alakít, aki Margottal dolgozik. A film a ​Rotten Tomatoeson 57%-ot kapott.

Forrás: Business Insider, Fotó: IMDB