A legbizarrabb lábbeli, komoly mondanivalóval

2014. december 19.
Zhu Tian dizájner alkotta meg ezeket a klasszikus magassarkúk formáját idéző, rózsaszín, emberi szőrrel díszített cipőket, amik máris hatalmas port kavartak maguk körül. De nem kell megijedni, valószínűleg senki nem fog a utcán ilyen lábbeliben tipegve sokkolni minket.

Az ironikusan bájos ’Babe’ névre keresztelt lábbeli elragadó hússzínben pompázik, és a kézzel hozzáadott, eredeti emberi emberi szőrzet teszi teljessé. Lehet, hogy a legelvetemültebb, extrém divatőrültek már el is képzelték, hogyan vonulnának végig benne valami divathéten, miközben elégedett mosollyal nyugtázzák a megbotránkozott arcokat, sőt, talán Lady Gaga már rendelt is magának egy párral, a legtöbben valószínűleg inkább csak értetlenkedve csóválják a fejüket a divatvilág legújabb húzása felett.

Pedig valójában a szőrös cipőt nem az üzletek polcaira tervezték, és a mögötte álló koncepció egészen új megvilágításba helyezi extravagáns külsejét.

Zhu Tian, a kínai származású, de Angliában élő tervező a női cipők szexualizáltságára szerette volna felhívni a figyelmet az emberi bőr felszínét idéző textúrával. A klasszikus tűsarkú cipő mára már szinte a nőiség attribútumává vált, egyes kutatások szerint pedig a férfiak is vonzóbbnak látják a magassarkút viselő hölgyeket. Eközben pedig számos orvos megerősítette a tényt, hogy a magassarkú, nem megfelelő kialakítású cipők viselése mennyire egészségkárosító hatású lehet.

A sokak által már „rémálomnak” titulált, dizájnercipő tehát kétségkívül remekül felhívja a figyelmet a női magassarkúkat körülvevő ellentmondásos mítoszokra. Épp ezért nem is valószínű, hogy jövőre mindenki rózsaszín szőrcipőben és hozzá passzoló egyéb emberi testrészekkel dekorált ruhadarabokban bizonyítja majd trendiségét, ugyanis a cipő egyelőre csupán kiállítási darabként tekinthető meg egy galériában.