2015-ös év legizgalmasabb változásai a nagy divatházaknál

2015. január 01.
Tervezőváltások, áthelyezések és felmondások sora előzi meg a januárban kezdődő divatheteket: beavatunk a divatvilág legnagyobb újításaiba.

Gucci

Pár hete hozták nyilvánosságra, hogy a márka kreatív igazgatója, Frida Giannini, valamint ügyvezető igazgatója, Patrizio di Marco távozik a divatháztól. A magánéletben is párost alkotó duó helyét betöltő utódok nevét még nem hozták nyilvánosságra, ám az biztos, hogy Frida 2015-16-os őszi-téli kollekciója lesz az utolsó, amit a Gucci-nak tervezett.

Hermés

Négy év után Christophe Lemaire dizájner is búcsút mondott az eddigi munkaadó brandjének: utolsó, tavaszi-nyári kollekcióját „Hermés színekben” 2014 októberében láthattuk tőle. A helyére a Céline és a The Row egykori tervezője, a francia Nadège Vanhee-Cybulski került.

Maison Martin Margiela

A divatéletbe közel három év kihagyás után tér vissza John Galliano, a Dior extervezője, aki Martin Margiela távozása után került a márka tervezői székébe. Mindannyian izgatottak vagyunk a következő szezonban megrendezésre kerülő bemutatói miatt, amiket Londonban és Párizsban is megrendeznek.

Oscar de la Renta

Pár héttel a mester halála előtt jelentették be, hogy a Nina Ricci kreatív igazgatója, Peter Copping kerül a márka élére – a következő szezonban azonban még az Oscar de la Rentával tervezett közös kollekcióját fogják bemutatni.

Mulberry

A Mulberry legutóbbi tervezője, Emma Hill már 2013 júniusában távozott a divatháztól – azóta nem jelöltek ki állandó dizájnert a márka élére. Johnny Coca, a Céline eddigi táskatervezője azonban 2015. július 8-án hivatalosan is elfoglalhatja pozícióját.

Gareth Pugh

A sötét, elvont kollekcióiról ismert brit tervező hét év után újból visszatér a gyökereihez: New York után ezentúl Londonban mutatja be a kollekcióit. A jövőre 10. születésnapját ünneplő márka showja 2015. február 21-én kerül megrendezésre.