Extrém ékszerek a Delaciertől

2015. április 10.
Bemutatkozott a Delacier 2015-ös tavaszi-nyári kollekciója a Toldi Klubban.

A Delacier tavaszi-nyári Asperity kollekciójának fő inspirációját az absztrakt expresszionista Jackson Pollock által használt drip painting festéstechnika adta, amely hegesztett felületek formájában jelenik meg az ékszereken és a kiegészítőkön. Domokos Dóra tervező most is nagy hangsúlyt fektetett az extrémebb látványdarabokra, újdonságként pedig a bőr és az acél kombinációjából született táskák is helyet kaptak a palettán.

A kollekció tervezése során Domokos Dóra tervező Jackson Pollock akciófestészetéből merített ihletet. Pollock szemlélete szerint kézmozdulatait spontán hangulatok és indulatok diktálják. Az így létrejött műalkotások intenzív érzelmeket tükröznek, mivel kiütközik rajtuk a művész lélektani rezgése.

Az új kollekció megalkotása során Domokos Dóra hegesztéssel kísérletezett, amit a fent említett festészeti technikához hasonlóan keltett életre az ékszereken és a kiegészítőkön. A tervező mindig is vonzódott a rozsdás és kopott felületekhez. Ebben a kollekcióban a „gesztus-hegesztett” textúrák szembekerülnek a letisztult, szálcsiszolt acéllal, ami különleges kontrasztot teremt. Az ékszereken megjelenő pántok a nyers ipari technológia segítségével jönnek létre, így az egymásra „csurgatott” anyagrétegek textúrái minden egyes darabon véletlenszerűen alakulnak ki. Távolról ugyan kissé ridegnek tűnhet ez a metódus, de alaposan szemügyre véve millió izgalmas részlet rejlik benne.

Az új szezonban a nyakláncok, a nyakpántok, a fülbevalók és a karkötők mellett megjelennek az övek, a gyűrűk és a kézzel varrott táskák is.

A teljes kollekcióért kattints a képre!Az új kollekció nem csak a hazai közönség számára kerül bemutatásra. Az Asperity részt vesz a nyáron megrendezésre kerülő maastrichti Fashionclash designvásáron, ahol a holland közönség is megismerkedhet a Delacier darabjaival.

Fotó: Oláh Attila
Stylist: Kiss Márk
Haj: Hevesi Krisztián
Smink: Tóth Rozita
Modell: Vivi at Avantage
Tárgyfotó: Bohus Márton

Kapcsolat: www.delacier.com