Fiatal tervezők a Corvinus Fashion Show-n

2015. április 20.
Április 20-án kezdődik a Budapesti Corvinus Egyetem egyik különleges kulturális, szakmai és sport rendezvénye a Kari Napok. A programsorozat nyitóeseménye a Corvinus Fashion Show divatbemutató.

A divatbemutatón 6 fantasztikus márka csaknem 70 kreációját nézhetjük meg ma este, melyet a corvinusos hallgatók mutatnak be. A modellek frizuráját a Hajas fodrászszalon készíti el, sminkjükről pedig Tóth Zsuzska, Butyka Anika és Soltész Dóri gondoskodik.

Látható lesz az ARTEP, a FIBULA, Rikov for Ditta, az Open-Up, a Provo-CUT, és Vörös Gyöngyi munkái, illetve a The Fashion Hunter együttműködésével, bemutatásra kerül Peruzzi Boglár „Cím nélkül” című divatfotó-kiállítása is.

ARTEP

A márkát Balogh Petra alapította 2012 szeptemberében. Petra a KREA Kortárs Művészeti Iskolában tanult. Régi álmát váltotta valóra, amikor létrehozta saját márkáját. A márka két és fél éves fennállása alatt eddig hét kollekció született, melyekből most egy rövid válogatást láthatunk. Az aktuális, hetedik „Here comes the sun” elnevezésű kollekció a márka szellemiségéhez méltón viszi tovább az eddig megszokott vonalat, mellyel a tervező olyan maradandó és időtálló darabokat igyekszik alkotni, amik nem csak az aktuális szezon trendjeinek felelnek meg, hanem évek múltán is büszkén lehet őket viselni. Az ARTEP nőies és intellektuális darabokat kínál a nagybetűs Nőknek, életük bármelyik szakában legyenek is, akik megélik a nőiességüket, merik járni a saját útjukat, akik becsülik a szép, kézzel készített dolgokat, értékelik a ruhák előállításába fektetett munkát és büszkén viselik azokat.

Fotó: Marton Kecskés
Smink: Nyírő Fruzsina
Haj: Abel Telenko
Modell: Körmöczi Enikő/ Visage

FIBULA

A FIBULA márka egyedi, kisszériás, magas minőségű és sok kézimunkával készült öltözékeket készít. Nagy Dorottya és Kránitz Orsolya idei nyári kollekcióját, amelyet a Marie Claire Fashion Daysen már láthattatok, a nosztalgikus érzések ihlették. A kollekció fő inspirációja a nagymama sziklakertje volt: fehér szellőrózsák, kék csillagvirágok az ember által meghatározott, köves, hideg rendszerben. Erre reflektálva az érzékeny, finom minták a modern, sportosan elegáns vonalú sziluettek által közrefogott felületeken jelennek meg. A mintás ruhadarabok kézi festéssel készültek, amelyhez természetes, bőrbarát növényi festéket használtak a tervezők. Egy ősi japán gyűrt textilfestési eljárás segítségével, a shibori technikával jöttek létre a véletlenszerűségükből adódóan egyedi mintázatok.

Fotó: Máté Balázs
Smink: Vozák Tímea
Haj: Bozó Csongor
Modell: Becca (Avantage Models)

Open-Up

Az Open-Up egy női ruha és kiegészítő márka, amelynek különlegessége, hogy az egyedi kötött anyagok és nyomott mintás textíliák hangsúlyos szerepet kapnak az egyes kollekcióknál. A csapatot három tervező Grábits Ágota, Merényi Zita és Nógrádi Nelli alkotja. A márkában hármuk látásmódja és különböző érdeklődése forr össze. Játékosság, könnyedség, tisztaság, elegancia. Ezek a kifejezések jellemzik a márka arculatát, mely legfőképp a saját személyes és a világ felé való megnyílás gondolatát szeretné közvetíteni. Megmutatni az egyediségben és a különlegesben rejlő szépséget.

Fotó: Rizmajer Antal
Modell: Gigi/Maverick Agency
Smink: Farkas Anita
Haj: Lóderer Ádám
Styling: Torma Mária

Provo-CUT

A Provo-CUT egy innovációs személetű brand, melynek Merényi Zita az alapítója. A kollekciókban megjelenik az anyagokkal és formákkal való kísérletezés és az egyediség. A szabásban rejlő új megoldások kipróbálása, a különleges anyagokkal, struktúrákkal való játék jellemzi a márkát. Az öltözékek formavilága elrugaszkodva a megszokottól, plasztikus és újszerű sziluetteket teremt.

Fotó: Ficsor Zsolt
Modellek: Janka, Camile/ OMG models
Smink: Farkas Anita

Rikov for Ditta – Simon Judit és Richard Rikov

A Rikov for Ditta márka nem csak a két tervező közötti együttműködést, hanem a két technika- a nemez, és az eco print társítását is jelenti. A kollekció a tradicionális textilkészítési eljárásokat ülteti át a mai öltözködéskultúrába, egyedülálló, művészi értéket képviselő darabok megalkotásával. Az Eco Print a hagyományos növényi festés modern alkalmazása, egyfajta alkímia. Az eljárás során a növényekből kivont természetes festékanyag nyomatot képez a textílián. A márkára jellemző kifinomult vonal egyesíti a luxus alapanyagokat, innovációt, kreatív megoldásokat. A fenntartható, slow fashion szemlélet és koncepció kiemelt szerepet kap a tervezés során, ami eredetiséget, trendektől való elszakadást biztosítja.

Fotó: Peruzzi Photography
Model: Amy /Trendattack
Smink: Zita Szlameniczky
Haj: Annaléna Bardóczky

Waving Mountains – Vörös Gyöngyi

A Waving Mountains kollekciót a környező országokban található havas hegycsúcsok inspiráltak. Felfedezhetjük benne a gótikus prágai Tyn templom hegyes, keskeny tornyait és lekerekített ablakait, emellett a Balti tenger hullámzását is. A színeket a hegytetők hófedte csúcsai és a hóval már nem borított részei közötti színátmenetek alkotják. A ruhák alapanyaga selyem jersey (dzsörzé), melyen aprólékos kidolgozású, sávokban rávarrt színátmenetek és az átmenetek digitális nyomtatással készített verziói találhatóak. Először a kézzel applikált felületek valósultak meg, majd ezek beszkennelése után, számítógéppel megrajzolva készült el a többi minta. Ezt a folyamatot követte az eredeti szabásminták alapján történő nyomtatás az alapanyagokra. A ruhák magabiztosságot, határozottságot rejtenek magukban, miközben a törékeny nőies formák is előtérbe kerülnek.

Fotó: Holecz Endre

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a rendezvény ingyenes!

A divatbemutató helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Budapest, Fővám tér 8., Aula

A program a Kari Napok és a JÉG szervezésében történik, projektvezető: Hellner Johanna Dorina