Trópusi szenvedély és erotika a textilen

2015. június 25.
A Velencei-tó nyugdíjasait varázsolja a Hawaii-szigetek által inspirált Venice-sapkákra a BP Clothing legújabb kollekciója. A márka tervezői vadonatúj tavaszi-nyári összeállításukban igazán szabadjára engedték a fantáziájukat, amikor az Aquincum márványát egy snapbackre helyezték, a Füvészkertből trópusokat kreáltak, vagy éppen Zichy Mihály pikáns sorozatát keltették életre.

A kreatív megoldásairól is ismert BP Clothing ismét feladta a leckét a streetwear közeg nagyjainak: őrületes koncepciók ihlette vadonatúj kollekciót dobott piacra.

A prémium kategóriás snap- és strapbackek sorából kiemelkedik a Polkapot kreáció, aminek korona része 100%-ig természetes kendervászonból készült, és a nagy sikerű cigarettatartó is visszaköszön rajta. A bevállalósabbaknak kötelező darab.

A Velencei-tó partján fotózott nyugdíjasok és a vitorlás csónakok különleges nyári hangulatot kölcsönöznek a Venice-nek: a tengerkék alapon felhőkkel és csokibarna szereplőkkel díszített fejfedő az óceán tejfehér habjai közé csábít, amelyen a kaliforniai Venice Beach helyett, a magyar Velence partja elevenedik meg.

„A vízi világ szerelmeseinek adózunk a Mariner sapkákkal is. Minden évben igyekszünk a hajózás előtt tisztelegni valamivel, a kollekcióinkban folyamatosan visszaköszön ez a motívum. Ezúttal a vitorlázásé a főszerep: letisztult, könnyed darab, diszkrét márkamegjelöléssel” – kezdte Jakab Peti, a BP Clothing egyik megálmodója.

Korántsem ez a vonulat jellemzi a Zichy Mihály erotikus sorozatát felhasználó Zichy Please! garnitúrát: „A festőóriás cári udvar számára készült illusztrációit felvonultató darabokat közelebbről megnézve számos pajzán pozitúra fedezhető fel. A Sky Duck sapkák terepmintája az alacsony példányszámú, minimalista T-Shirt szériára is felkerült, és hamarosan chino shorttal kiegészülve szettben is megvásárolhatóvá válik” – tette hozzá az egyik legmerészebb újdonság kapcsán Peti.

A sportos széria sem maradhat el, ami idén a Starlet snapback elnevezést kapta. A kollekció egyedi darabjaként egy exkluzívabb, limitált kiadású prémium jersey tee-t is készítettek, aminek társdarabjai a Starlet BDPST és BUDAFCKNPEST sapik – különleges textilapplikációval és csillaghímzésekkel a szellőzőnyílások helyén.

A BP Clothing 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját egy különleges GIF-fotóalbumban mutatja be Polgár Odett énekesnő és a Red One tánccsoport vezére, Düki.

Az összeállítás darabjai folyamatosan elérhetővé válnak a BP Shopok polcain.