Különleges fehérneműt tervezett a mellrák túlélő

2015. július 30.
Egyedi, kényelmes, ugyanakkor szexis darabokat tervezett a mellrák túlélőknek Dana Donofree, aki maga is megküzdött a betegséggel. A tervező maszektómiája után saját melltartójában érezte magát először újra teljesnek.

Dana Donofree nem talált magának megfelelő fehérneműt, ezért inkább nekiállt egyedi darabokat tervezni. Danának bilaterális masztektómiája volt, azaz mindkét mellét eltávolították, a 28 éves lány pedig a mellrák elleni küzdelemből felépülve szembesült vele, hogy nem talál magának megfelelő melltartót.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Ezért gyorsan meg is alapította az AnaOno névre keresztelt márkát, melynek célja, hogy a mellrákon, és különböző műtéteken átesett nők mind megtalálhassák a számukra megfelelő fehérneműket. „Nincs olyan melltartó az üzletekben, ami jó lett volna nekem. Mivel tudtam, hogy mire van szüksége azoknak a nőknek, akik hozzám hasonlókon estek át, elkezdtem tervezni, és rugalmas, gyönyörű, nem irritáló anyagok után nézni.” – meséli Dana.

Hogy biztosan kényelmes anyagokat válasszon, Dana kikérte más mellrák túlélők véleményét is, és az ő visszajelzéseik alapján alkotta meg egyedi kreációit. Ahogy visszaemlékszik, a tervezés során rengeteg személyes élménnyel találkozott, és Dana el is sírta magát, mikor első munkáját felpróbálta. „Mikor először felpróbáltam a saját magam tervezte fehérneműt, megváltozott az életem. Nem azért sírtam, mert a saját munkám volt, hanem mert évek óta először éreztem magam újra önmagamnak. Megint kívánatosnak, teljesne érezhettem magam.” – emlékszik vissza.A különönleges fehérneműk közt vannak szexis, csipkés darabok, és sportoláshoz való melltartók is.

A fehérneműket itt lehet megvásárolni.