Újabb sikersztori a magyar divat világában

2015. augusztus 11.
A LINDA SIETO márka szeptemberben Párizsban a világ egyik legnagyobb kiegészítő szakvásárán mutatkozhat be egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

A WHO’S NEXT, Premiere Classe szakkiállítások és a 18.000 márkát tömörítő online platform, a NOTJUSTALABEL.com szakmai pályázatán egyedüli magyarként 30 nyertes, ezen belül a 10 kiválasztott kiegészítő brand közé került be.
A vásáron a 2016. tavaszi-nyári kollekció kerül bemutatásra.

Siető Linda 2009-ben végzett a MOME-n kiegészítőtervezőként. A márka nyers-konceptuális világa 2010-ben egy borítéktáska-sorozattal fogalmazódott meg. A tárgyak karakterét a sokszor egymással ellentétes ezért egymást kiegészítő, rétegződő elemek alakítják, vadabb vagy épp elegáns részletek, lágy és kemény formák adnak teret a használónak, hogy pillanatnyi stílusa szerint illeszthesse a kiegészítőket az öltözékébe.

Az egyedi megrendelések mellett limitált darabszámban készülnek a táskák olasz bőrökből, magyar gyártói háttérrel. A kollekciók megjelenése nem szigorúan szezonokhoz kötött, a korábbi sorozatokból is folyamatosan elérhetőek egyes modellek.

A Raw& Lucid kollekció 2015 februárjában a GDS-Düsseldorf cipő-és kiegészítő szakkiállítás prémium Design Trendsetter szekciójában debütált, melyre egy szakmai pályázatot követően 20 nemzetközi márka egyikeként kaptunk meghívást.

A kollekció a fény színekre és formákra gyakorolt hatásaira épült, az egyes darabok mind más oldalát mutatják be a világosságnak és a fény keltette könnyűségnek. Három részből áll a sorozat, világos és ragyogó színektől indul, csak bevágások oldják és adnak drámaibb karaktert az amúgy szinte romantikus halványlila borítéktáskáknak és a világos dobozka táskáknak. A vadabb, színes szakaszban azonos tónusú, de eltérő színek rétegei emelik ki egymást, vagy épp a világos-sötét, sima-és texturált felületek ellentéte jelenik meg keményebb formájú kistáskákon. A kollekció lezárásai puha ráncokból és keményített panelekből álló laza válltáskák és nagyméretű szatyrok, finom világosszürke és elegáns sötétkék marhabőrből.

Fotó: Károlyi György/ Flashback
Smink: Vozák Tímea
Haj: Károlyi Márk
Modell: Reny / VM Model
Ruha: Petra Földi

A táskák jelenleg online és Budapesten a TheGardenStudio-ban és a Corner Design Store-ban és a tervező stúdiójában érhetőek el.