5 tipp a tökéletes melltartó kiválasztásához

2015. augusztus 07.
Azt hiszed, nincsen ebben semmi bonyolult, pedig a melltartóvásárlás rengeteg buktatót rejt! Ha túl szoros, ha túl bő, az nem csak esztétikailag hagy kívánnivalót maga után, de még egészségtelen is. Megmutatjuk, hogyan kell kiválasztani a tökéleteset!

1. Hagyd a mérőszalagot!

Mint általában, itt is minden szempontból jobban járunk, ha profikra bízzuk magunkat. Próbálhatjuk mérőszalaggal megmérni a mellkasunk kerületét, saccra megnézegetni a különböző kosarakat, de mennyivel egyszerűbb, ha igazi szakember véleményét kérjük ki! Ők szinte csak egy pillantást vetnek a mellekre, és már hozzák is minden idők legkényelmesebb melltartóját!

2. Nem a csipke, a méret számít.

Van az úgy, hogy az ember beleszeret egy álomszép csipkés darabba, aztán kosárméretből jó lesz az, ami van, végül is ha hátul be lehet kapcsolni, a kosár már nem is olyan fontos. Hát de. Az nem működik, hogy a kosárba még beleférne két zokni is: a melltartó alsó merevítőjének pontosan rá kell simulnia a két mell közötti mellkascsontra, a kosár felső részén az anyagnak pedig szintén érintenie kell a mellet. Az oldalsó merevítőknek szintén rá kell simulnia a bordákra, persze anélkül, hogy szorítanának, és roncsolnák a szöveteket. Tehát a lényeg, hogy a melltartó finoman, nem túl szorosan, de éppen illeszkedve ölelje körül a melleket.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

3. Hát-hát

A megfelelő kosárméret kiválasztása mellett épp olyan fontos, hogy a hátunkon körbefutó pánt méretét is jól válasszuk meg. Ha túl bő, akkor a mellünknek nem biztosít megfelelő tartást, ha pedig túlságosan szoros, az egyrészt egészségtelen, másrészt szörnyen néznek ki a ruha alatt bevágó pántok. A hátsó pánt feladata a mell megtartásának oroszlánrésze, így a vállunk nem terhelődik le ettől túlságosan, szóval tényleg érdemes időt szánni a jó méret megtalálására.

4. Próbáld fel!

A próbafülke előtt kígyózó sorok, és a lehámozásra váró ötezer réteg hatására hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy tudjuk a betűt, tudjuk a számot, és csak bevágjuk kosarunkba a kiválasztott fehérneműcsodát. Pedig ilyenkor igen rosszul járunk el. Nem spórolhatjuk meg a próbát, egyszerűen muszáj megnézni, hogy áll pontosan a melltartó, hogy sehol ne vágjon be, vagy ne legyen túl bő.   

5. Kíméletesen

Tudjuk, hogy ez macerás, de mindenképpen csak kímélő, kézimosáson tisztítsuk a melltartókat. Így tovább megtarthatják formájukat, és nem fognak kitágulni. De rendszeres használat mellett mindenképpen érdemes félévente cserélni őket!