Még Rihanna stylistja is felfigyelt a kendőire

2015. október 22.
A London Fashion Weekendről kendőzetlenül - avagy Lengyel Leona, magyar kendőtervező beszámolója.

Szeptember végén került megrendezésre a London Fashion Week, idén 31-ik alkalommal, amelynek keretén belül legalább egy hét erejéig London átveszi a divat fővárosa címet Párizstól. Ennek a rendezvénynek a publikus eseménye a London Fashion Weekend, ahol nem a buyereké a főszerep, hanem a divatimádóké, és stylistok, bloggerek, celebek látogatják a rangos eseményt, ahol a szakma nagyjai tartanak előadásokat és a divatbemutatók világába lehet belekóstolni. Több mint 150 nemzetközi és angol divat márkától lehet megvásárolni a legújabb trend darabjait.

Lengyel Leona luxus kendőtervező már második alkalommal lehetett része ennek az igen rangos eseménynek és mutathatta be arannyal festett selyemkendő kollekcióját. Ezúttal a híres Saatchi Galllery-ben rendezték meg a London Fashion Weekendet, ami Chelsea szívében található. A divat iránt érdeklődő közönség szívesen fogadta Leona kendőkötési technikáit és az ügyesebbek rögtön elsajátíthattak ebből néhányat.

Leona munkáinak különlegessége, hogy kézzel festi a legjellemzőbb vonásokat selyemre, majd a legkiválóbb digitális technikát alkalmazva születik meg a kendő. A művészi kifinomultságú különgleges kiegészítőkön a Léna művésznév jelzi az egyedi alkotást, és a dizájner kézjegyét. Legújabb kollekciójának inspirációs témáját a londoni stúdiójának kilátása jelentette. Függetlenül attól, hogy egy gyönyörű napfelkeltét lát vagy éppenséggel hatalmas vihar vonul át a városon, Leonát lenyűgözik a végtelen színek és fények játéka. Az összes égi jelenség közül a szivárványt tartja a leginspirálóbbnak, ezt a görög mitológiában Iris személyesítette meg. Éppen ezért egyik selyemkendője az ő nevét viseli. London Fashion Weekend nagy kedvence a ‘Room with a view’ dizájn volt.

Leona Jimmy Choo-val

A tehetséges dizájner nemcsak a kendőtervezéshez ért, hanem a szavakkal is jól bánik ezért egyik magyar online divatmagazinnak tudósíthatott. Ahol beszámolt a divatszakma kiemelkedő személyeivel folytatott beszélgetésekről. Jimmy Choo, Anya Hindmarc, Henry Holland és még sokan mások szerepelnek azok között, akikkel találkozott.

Leona luxus kendői felkeltették az érdeklődését még Avigail Collins-nak is, aki olyan híres énekesek stylistja mint például Rihanna, Lorde, Eliza Doolittle és Pixie Lott. Biztosak lehetünk benne, hogy a kendői hamarosan nemcsak a magyar sztárok (Zséda, Ördög Nóra) ruhatárait bővitik majd, hanem a híres stylist által öltöztetett egyik énekesnőn is viszont láthatjuk.

www.leonalengyel.com

Lengyel Leona kendői: