Stylistként a divatmagazinok címlapján – interjú Steven Doannel

2015. október 27.
Világsztárokat öltöztetnek, és a legnagyobb márkák versenyeznek a kegyeikért. Hírességek vörös szőnyegen való megjelenéseiért felelősek, és egy-egy bakival klienseik a világ legrosszabban öltözöttek listáján találhatják magukat. Steven Doan Londonban élő divatstylisttal a stylist szakma kihívásairól és műhelytitkairól beszélgettünk.

Steven Doan a világhírű Central Saint Martins divategyetemen végzett, évek óta vezető nemzetközi és brit divatmagazinoknak és hírességeknek dolgozik stylistként. Különleges divatérzékét az is jól jelzi, hogy többek között a Vogue, az Elle UK, az Esquire és a GQ is bemutatta hasábjain öltözködési stílusát. Klienskörébe tartozik például Poppy Delevigne és Oliver Cheshire topmodellek, valamit olyan brandek, mint a Tom Ford, Prada, a Pucci és a DKNY.

Miért választottad a stylist szakmát?

Egész fiatalon elkezdtem modellkedni szülőhazámban, Vietnámban, de mindig is éreztem, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni a divat más területeivel is. Londonba költözésem óta folyamatosan stylistként dolgozom.  A stylist szakma számomra egyfajta önkifejezést jelent, hiszen a stílus véleményen szerint valóban maga az ember, és ebben segíteni másokat különös élményt és kihívást jelent. 

Mit jelent számodra topmodellekkel és világbrandekkel dolgozni?

A Tom Ford márkával való együttműködés mindig élményt jelent számomra, hiszen a tervező egyedi látásmódja a személyes munkáimat folyamatosan inspirálja. Emellett a közelmúltban a L’Officel magazin címlapját stylingoltam Poppy Delevigne topmodellel, aki a közelmúltban a Chanel és a Louis Vuitton arca volt, és elmondhatom, igazak a róla szóló pletykák, tényleg nincs semmi sztárallűrje. Emellett készítettem divatanyagokat Oliver Chesire Calvin Klein szupermodellel, akivel annyira jóban lettünk, hogy még a privát szülinapi bulijára is meghívott.

Mi volt a legextrémebb élményed eddigi munkád során?

Egy fotóanyagot az éjszaka közepén készítettünk el a Hyde Parkban, ahol annyira sötét volt, hogy az orrunkig sem láttunk, ráadásul tél volt, köd és nagyon hideg, és így kellett a modelleket öltöztetni és a fotózást megcsinálni. Az eredmény azonban magáért beszélt, úgyhogy megérte a fagyoskodást.

Van-e olyan vágyad, melyet meg szeretnél valósítani a divat egyéb területein?

A közelmúltban elkezdtem saját divatkollekciómon dolgozni, úgyhogy még az is lehet, nemsokára saját márkámba fogom öltöztetni a klienseimet.

Bővebb információ: www.stevendoan.co.uk

Szerző: Ravas Lili