Nemzetközi divat Londonból

2015. október 30.
Évről évre egyre több kiemelkedő nemzetközi márka mutatja be kollekcióját a London Fashion Week rendezvényei keretében. Egy nemzetközi divatmárka számára óriási lehetőséget és kihívást jelent, mikor a világ vezető divat fővárosaiban méretteti meg magát a nemzetközi szakma és hírességek előtt, mely többek között olyan tervezők karrierjét indította el, mint David Koma, Matthew Willamson és Willam Tempest.

Az idei londoni divathét kiemelkedő nemzetközi rendezvénye volt a kifinomult stílusáról ismert Rohmir márka bemutatója. A 2007-ben Monacoban alapított brand kreatív igazgatóját Olga Roh-t a japán építészet és kultúra inspirálta idei 2016-os tavaszi/nyári kollekciója megalkotásakor, az elegáns darabokban a nőies és letisztult formavilágot jelenítette meg, a ruhákhoz a legkiválóbb selymeket használta. A brand korábban többször megjelent olyan vezető divatmagazinokban, mint a brit Vogue és Grazia.


CCUOCO

A provokatív kollekcióiról híres CCUOCO márka idén is különleges showal készült, bemutatója során két modell csókot váltott a kifutón a jelen lévő szakma nem kis megdöbbenésére. Az amerikai Candice Cuoco tervező által 2012-ben életre hívott ’kifinomultan provokatív’ brand rendkívül sok követőre talált az elmúlt években az excentrikus londoni divatot kedvelői körében. A tervező különleges bőr anyagokat használ a kollekciói megalkotásához, meghökkentő és merész ruhái olyan divatlapokban jelentek meg korábban, mint a Vogue és a Glamour.


MIMPIKITA

Szintén kiemelkedő volt a tavasz/nyár 2016-os bemutatója a MIMPIKITA márkának. A 2008-ban a testvérek, Mira, Syeara és Zulkifli által alapított brand a tradíciót vegyítette a modern stílusjegyekkel idei kollekciójában, mely a klasszikus eleganciát tükrözte merész szabásvonalakkal és élénk színekkel.


Orillac

A panamai származású, de Dubaiban alkotó tervező Teresita Orillac idén debütált első kollekciójával a London Fashion Week keretében. A különböző zöld-pasztell színekben pompázó ruhákat a tervező szülőhazájában megtalálható dzsungelek állat-és növényvilága inspirálták.


Zeynep

Zeynep Kartal rendszeres részvevője a különböző vezető nemzetközi tervezőket tömörítő londoni showcaseknek, idei kollekciója is hű volt a márka letisztult stílus – és színvilágához. A brand ruháit korábban olyan hírességek viselték a vörös szőnyegen, mint Pixie Lott és Cheryl Cole.

A tervezőkről és bemutatókról bővebb információ: www.fashion-scout.co.uk

Szerző: Ravas Lili

Fotó: Bartha Botond