Új stílus, izgalmas frissesség

2016. április 06.
A C&A márka 2016-os tavaszi-nyári kollekciója a megújulás jegyében született. Marc Tomlinson, a dizájnercsapat új vezetője tavaly egy amerikai luxusbrandtől igazolt állt a német márkához. Célja, hogy stílust vigyen a hétköznapi emberek ruhatárába.

Több mint 150 divatszerkesztő, blogger kapott meghívást Berlinbe a C&A 2016-os tavaszi–nyári kollekciójának ünnepélyes bemutatójára. A Café Moscau izgalmasan berendezett tereiben nemcsak a legújabb mintadarabokat tekinthettük meg, de bemutatkozott a márka új dizájn- és fejlesztési igazgatója is. Marc Tomlinson új színt és fiatalos stílust hozott a 175 éves múlttal büszkélkedhető brand világába.

Mi volt a véleménye a C&A márkáról, mielőtt csatlakozott hozzájuk?

Lenyűgözött a márka múltja, az értékei, a hatalmas, lojális vásárlótábora a világ különböző országaiban. A C&A hozta divatba például a miniszoknyát a nagyközönség számára, és ez a márka bízott meg először olyan nagy tervezőket, mint Yves Saint Laurent vagy Karl Lagerfeld, hogy tervezzenek nekik egy-egy exkluzív kollekciót. Az elmúlt 175 évben folyamatosan bizonyított: széles választékot, megbízható minőséget biztosított a vásárlóknak elérhető áron. Az én feladatom, hogy mindezeket az értékeket megőrizve stílust és divatot vigyek a ruhákba, ami remélhetőleg még több fiatal vásárlót vonz majd.

Ön angol, és Amerikában szerzett munkatapasztalatot. Nehéz a németekkel együtt dolgozni?

Egyáltalán nem. A csapatomban 250-en vannak, különböző nemzetiségű emberek. Angolul kommunikálunk egymással, mindenki a saját kultúrájából tesz egy-egy szeletet a közös munkába.

Tervezéskor figyelembe veszik az aktuális trendeket?

Természetesen. Követnünk kell a divatot, folyamatosan figyeljük a kifutók világát. Külön trendfigyelő teamünk van, a munkatársak követik az előjelzéseket, és egy új kollekció tervezésének kezdetén a többi részleg tervezőinek prezentálják őket. A dizájnerbrandek munkáját is figyeljük, de mindig szem előtt tartjuk a vásárlóink igényeit.

Honnan jött az inspiráció a 2016-os tavaszi–nyári kollekció készítésekor?

Sokat beszélgettünk kollegáimmal az utazásokról, és hamar kiderült, hogy milyen sokan szeretnek egzotikus országokban pihenni. Az idei kollekciót Marokkó elvarázsolt világa ihlette. A tenger kék árnyalatai, a sivatag gyönyörű színei, a naplemente hangulata, a marokkói népművészet izgalmas mintái. Mindehhez természetes anyagok, kényelmes szabásvonalak társulnak, amitől úgy érezzük: szabadságon vagyunk, nyaralunk. Felfedeztük újra a fehér színt, ami mindenkinek jól áll.

Hatalmas a választékuk, hiszen a család minden tagja számára kínálnak darabokat. Mennyi időbe telik egy-egy kollekció elkészítése?

Általában hat hónap szükséges ahhoz, hogy az első ötletekből kész mintadarabok szülessenek. Az anyagválasztás a legfontosabb, tudnunk kell, miből készülnek majd el a ruhák, amiket tervezünk. Én az irányt mutatom meg, a különböző részlegek tervezői pedig a saját fantáziájukat szabadon engedve tervezik meg az egyes darabokat.

A galériáért kattints a képre!