Éles váltás – itt a Karman Jewelry új kollekciója

2016. május 12.
A Karman Jewelry új kollekciója a márkára jellemző állandó megújulás, kísérletező kedv jegyében született meg. Az Edge kollekció a geometria, a szabályosság, szimmetria szépségére alapoz.

A Bloom Sense és Deep Sense organikusan burjánzó természeti formái után meglepő lehet a fordulat – de ha tudjuk, hogy minden, véletlenszerűnek tűnő természeti alakzat mögött szigorú rend és szabályosság rejlik, már nem is olyan váratlan ez a lépés.

A kollekció minimalista darabjaira a szigorú geometria, a végletekig leegyszerűsített alapformák izgalmas térbeli kompozíciói jellemzőek. A szabályos alakzatok közötti viszonyokat az egyenes vonalak menti hajlítások határozzák meg. Az anyag rigiditása és rugalmassága egyszerre van jelen a háromszögek, rombuszok ritmikus váltakozásában. Szigorú és lágyabb élek, szögek, síkok váltják egymást, így állnak össze izgalmas térbeli szekvenciákká.

A kemény-puha kettőssége az anyagválasztásban és a színekben is megnyilvánul. A tervező a fehér plasztik hűvösségét egy puhább, pasztell réteg hozzáadásával lágyítja. Ez nem csak vizuálisan izgalmas megoldás, de egyes darabok – karkötők, nyakláncok – esetében extra kényelmessé is teszi a viseletet.

A kollekcióban a látványos karkötők, nyakláncok, a nyakon szorosan ülő, ún. choker nyakékek, brossok, oversize statement darabok mellett helyet kaptak single fülbevalók is – ezeknél az aszimmetrikus kiegészítőknél még szembetűnőbb a geometrikus térjáték.

A Karmantól már megszokott, újító szellemű exkluzivitás jegyében az Edge darabjaihoz koncepcióba illeszkedő csomagolás is választható. Az Edinas Paper kifejezetten a kollekcióhoz tervezett dobozai maguk is mesteri műalkotások: a papír világában értelmezik újra az ékszereken megjelenő formai megoldásokat, természetesen a funkció szem előtt tartásával.

Az Edge darabjai remek kiegészítői lehetnek a jelenleg épp virágkorát élő, a 70-es évek geometrikus irányzatát felelevenítő trendnek – de bármilyen minimalista szettnek méltó kísérői.

Fotó: Pejkó Gergő
Styling: Laczkó Mónika
Haj: Koczka / Outsiders Hair
Smink: Galambos Eszter
Fotóasszisztens: Szabadi Flóra
Sminkasszisztens: Ármós Anna
Modell: Anna / VM Model