A szezon kedvenc lábbelije

2016. május 31.
Ismeritek már a legújabb espadrille cipőket? Tutira imádni fogjátok őket, mert könnyűek, kényelmesek és színesek. A PandArte bloggere is megmutatja melyik az ő kedvence.

Szerintem mi csajok képtelenek vagyunk ellenállni a cipőknek. Mondjuk ez teljesen érthető, hiszen minden ruhánkhoz szeretnénk megtalálni a hozzá illő lábbelit! Ilyenkor nyáron én imádom a minél kényelmesebb, lapos espadrille fazonokat, amik világosak, színesek, vidámak. Nadrágokhoz és szoknyákhoz egyaránt telitalálatok!

Itthon újdonságnak számítanak az espadrillek, (vagy más néven alpagrata ) között a PAEZ cipők, amik sokféle színben és mintával készülnek. Ezek a cipők azzal a céllal születettek meg 2006-ban Argentínában, hogy a tradicionális alpagrata cipőket újragondolják és stílusosabban kínálják a vásárlók felé.

Kicsit utánaolvastam ezeknek a spanyol cipőknek, és nagyon meglepődtem amikor kiderült, hogy közel 4000 éves az első pár espadrille, amit egy barlangban találtak meg, most pedig a granadai múzeumban őrzik. A lényegük az volt, hogy a lehető legtermészetesebb anyagokból készültek, juta kötélből vagy fonott kenderből, az espadrilla név pedig a esparto növényből származik, amiből a cipő talpát készítették. Külön mester foglalkozott a cipő talpával, a varrónők pedig a felsőrésszel és a szalagokkal, amikkel a lábhoz erősítették. Eleinte persze a munkás emberek és a katonák hordták ezeket a strapabíró lábbeliket, a divat világában pedig a híres Yves St. Laurent volt az első, aki magas talpra állította ezt a fazont az 1960-as években. Azóta persze már rengeteget változott a fazon és a kivitelezés, de a lényege megmaradt: egyszerűség, hordhatóság, stílus.

Visszatérve a PAEZ cipőkre, három fiatal vállalkozó Pando, Murray és Piasentini fedezte fel a lehetőséget ezeknek a cipőknek az egyszerűségében, és egy kreatív csavarral megújították azt.
„Minden kollekciónkkal a jövőképünket és inspirációnkat közvetítjük felétek. Inspirációt, melyet az utazás, az új emberek megismerése, és a jó történetek megosztása ad. A terveink Argentínában készülnek, olyan hangulatban, színben, formában és stílusban, ami nekünk tetszik. Minket nem érdekelnek a trendek. Hiszünk benne, hogy a stílus egyedi, személyes dolog, és különböző módokon fejezhető ki. „

Én ebbe a madár mintás változatba szerettem bele. Már teszteltem is, és nagyon kényelmes, könnyű viselet volt a belvárosban is, és a Duna-parton is, babakocsizás közben. Ha nektek is megtetszettek ezek a cipők, itt éritek el a legnagyobb választékban.

A galériáért kattints a képre!