Játékos formai megoldások

2016. június 02.
A M'azur névre keresztelt kollekció egy összeszokott tervezőpáros, Hegedűs Dóra (DoraHegedus) és Bokányi Nóra (Pakka-Interactive Design) kollaborációjaként született meg a 2016-os tavaszi-nyári szezonra.

Dóra és Nóra egyetemi osztálytársakként (MOME) több projektben vettek részt közösen, terveztek a Magyar Ritmikus Gimnasztika csapatnak formaruhát és a Vígszínháznak a Lumpáciusz Vagabundusz című darabhoz is. A M’azur kollekció jelenti első, nagyobb volumenű, egyetemtől független munkájukat, amit „eND” projektnév alatt mutatnak be.

A kollekció elsődleges inspirációja Roman Polanski Kés a vízben (1962) című filmje és a 60-70-es évek csíkos és mintaközpontú fürdőruha divatja volt. A film hangulata és szereplőinek öltözéke határozta meg főként a sziluetteket, az anyaghasználatot és a kollekció fő célcsoportját: így elmondható, hogy a M’azur kollekció nem csak nőknek szól, hanem egy-egy férfiaknak szánt darab is fellelhető benne.

A film jelentette inspirációhoz asszociatív módon társult a Mazuri tóvidék is, mely Lengyelország egyik legnagyobb, vitorlázási lehetőségeiről is ismert turisztikai központja. A Mazuri tavak színvilága és különböző vitorlázáshoz köthető attribútumok, mint a vaskos kötelek, a nagy karabinerek, vagy maga a vitorla minősége és alakja is erősen befolyásolták a végső kollekciót.

A színes, sok esetben kézzel festett anyagok és a játékos formai megoldások kínálták a lehetőséget, hogy ne csak a 20-30-as korosztályt célozza meg a kapszula kollekció: Dóra és Nóra strandszezonra szánt kollekciójában egy gyermekeknek készült overállal is találkozunk.

Ugyan egy-egy esszenciális darabot is tartalmaz a kollekció (pl. oversized kabátok), a fókusz mégis a fürdőruhákon és a kézi szövésű vitorlás zsákon van, amelyeknek termékpalettáját folyamatosan bővítik a tervezők.

A M’azur kollekció egy friss, vidám nyári, vízparti hangulatot igyekszik megragadni, melynek darabjai ügyesen kombinálva, például egy farmerrel, a nyári estéken is megállják a helyüket.

A teljes galériáért kattints a képre!


Fotó: Martin Wanda
Smink: Balla Emese
Haj:Papp Zsolt
Modellek: Lily, Virág, Kálmán / Icon Model Management