Timarcs – sportos elegancia

2016. június 13.
A sportos életmódhoz társított attitűdök begyűrűztek az emberek mindennapi életébe, ebben a felgyorsult világban az egészséges életmód és a divat elválaszthatatlanul összefonódott.

A Timarcs brand szívéhez közel áll a sportos elegancia világa, amelyet idén futurisztikus elemekkel, neon rátétekkel és izgalmas formavilággal kombinált. A domináns fekete színvilágot megtörik a padlizsán, szürke és az üde sárga elemek, egyfajta játékosságot adva a szetteknek. A progresszivitás is időről-időre visszaköszön a márka kollekcióiban, tavasszal és nyáron szintén erre tevődik a hangsúly.

A kollekció különlegessége, hogy egyfajta apokaliptikus hangulatvilág is megjelenik a ruhákban. A tervező sokszor dolgozik újrahasznosított anyagokkal is, ezek legtöbbször rátétként, apró elemekként köszönnek vissza a ruhákon. Egy másik variáció, amikor a textil aktuális végződése a formaadó, ilyenkor a textilünk kevesebb hulladékot termel, hiszen nem szabjuk el, meghagyjuk az adott jellemvonásokat. A végeredmény pedig, hogy kapunk egy csodás formavezetést, mint ha a textil múltbéli életének szereplői keltették volna életre az adott ruhadarabot. Mi is ‘csupán’ szereplők vagyunk a textil életében.

Több nézőpont találkozik a márkán belül, ezek a találkozásai üzenetek, amelyeket magunkon viselünk, vizualizáljuk a mindennapokban, hogy aztán ezek egy bizonyos irányba mutassanak. Az utcai sportos és futurisztikus elemek, a kényelem, hordhatóság, a textil felhasználásának mikéntje (apokaliptikus stílusjegyek), és az izgalmas szabásvonalak határozzák meg a ruhák stílusjegyeit, és formálják a márka arculatát.

„Mint tervezőnek fontos, hogy amikor csak tehetem olyan emberekkel dolgozzak együtt, akik azonosulni tudnak a futurisztikus stílussal és extrém szabásvonalakkal. Így egy régi barátot, Pásztor Edinát, a My Sweetest Heaven bloggerét kértem fel modellnek a kampányképekhez. Edinával már régóta dolgozunk együtt, én szeretek fotózni, Edina pedig igazán fotogén alkat, így tehát ez volt az együttműködésünk kezdete. Az idei kampányfotókat pedig már a Timarcs Foto Studio készítette.”

A márka első önálló divatbemutatóján a ruhákat ismert bloggerek mutatták be: PIERRETTE , Live Wonderful Life, Voila Mode, Kialakító, Shine On Silver, Tamara, Kasz Couture, From Nora és a World of Katie blogok írói.

A galériáért kattints a képre!